Nyhetssvep: Club Brügge värvar australiensisk anfallare

Club Brügge har gjort klart med Bernie Ibini och Chris Ikonomidis förlänger kontraktet med Lazio. Samtidigt har de bägge Melbourneklubbarna gjort rutinerade värvningar medan landslaget klättrat på FIFA-rankningen.

Den 22-årige anfallaren, Bernie Ibini, är klar för belgiska Club Brügge. Den australiensiska anfallaren spenderade den senaste säsongen på lån i Sydney FC, där han mäktade med åtta mål under säsongen, från kinesiska Shanghai Dongya.
– Deras succé i Europa League gick inte obemärkt förbi down under. Jag har ton av respekt för vad de uppnådde den här säsongen, säger Bernie Ibini till Club Brügges hemsida enligt Socceroos.com.
I och med flytten blir Ibini klubbkamrat med landslagets förstemålvakt, Mathew Ryan. Bernie Ibini landslagsdebuterade för Australien mot Förenade Arabemiraten i oktober och står för tillfället på två landskamper.

*****
Chris Ikonomidis ses som bekant som en av Australiens största talanger och nu har 20-åringen förlängt sitt kontrakt med Lazio. Socceroos.com skriver att det handlar om ett nytt femårskontrakt för australiensaren.
– I Lazio trivs jag väldigt bra. Klubben har ett projekt som ger deras unga spelare chansen, så jag är mer än glad att stanna i Lazio, säger Ikonomidis till Lazio Style Channel.
Kanske får den unge Ikonomidis debutera i A-laget under den kommande säsongen?

*****
Melbourne City har gjort klart med ett riktigt rutinerat nyförvärv. Det är nämligen Ivan Franjic som återvänder till sin hemstad. Den 27-årige högerbacken kommer närmast från en sejour i Ryssland och Torpedo Moskva.
– Komma tillbaka hem till Melbourne är väldigt viktigt. Jag ska spela förstalagsfotboll, vilket har varit svårt de tolv senaste månaderna. Men nu kan jag inte vänta, säger Franjic, som gjort 19 landskamper för Australien, till Melbourne City:s hemsida enligt Socceroos.com.

*****
Även stadsrivalen, Melbourne Victory, har gjort ett meriterat nyförvärv. De har nämligen meddelat att de har gjort klart med Danny Vukovic. Den 30-årige burväktaren kommer närmast från en sejour i Perth Glory och meddelar att övergången till stor del beror på en tillökning i familjen och att de därför vill söka sig österut.
Vukovic kan i Melbourne Victory slå ett nytt rekord, nämligen som den med flest matcher i A-League. För närvarade parkerar han på 227 stycken, en bakom John Hutchinson, efter spel i Central Coast Mariners, Wellington Phoenix och tidigare nämnda Perth Glory.
– Melbourne Victory är den största klubben i landet och jag ser framemot att arbeta med Kevin (Muscat, tränare för Melbourne Victory reds. anm.) och laget, då klubben ska bygga vidare på förra säsongens succé, säger målvakten till klubbens hemsida.

*****
Slutligen har Australien klättrat en placering på FIFA-rankingen. Detta gör att de numera befinner sig på en 63:e plats i världen, I och med 63:e platsen är Australien fyra i Asien, efter Iran (41), Japan (50) och Sydkorea (58). De befinner sig även 40 placeringar ovanför närmaste konkurrent i det kommande VM-kvalet, då Jordanien återfinns först på 103:e plats.

Robert Rosén2015-06-08 21:15:27
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar