Boavista - Marítimo
0 - 1

Egypten säger adjö till VM 2014, vi ses 2018.
vm-pokalen på besök i Egypten.

En kort sammanfattning av dagens match mot Ghana hemma i 30 Juni Stadium i Kairo med vinst (2-1) för hemma laget. Tyvärr var inte resultatet tillräckligt och Egypten får vänta ytterligare 4år till nästa Världsmästerskap.

Mr.Bob Bradley har gjort sitt för faraonerna efter sammanlagt 3-7 till ”The Black Stars”. Egyptens förbundskapten valde att starta matchen med 4-2-3-1 med följande spelare.

Sherif Ekramy

Hazem Emam - Mohamed Naguib - Rami Rabia - Mohamed Abdel Shafy

Ahmed Fathi – Hossam Ghaly

Mohamed Salah – Mohamed Abu Treka – Mahmoud (Kahraba) Abdelmoniem

Amr Zaki

Egypten försökte verkligen rätta till resultatet efter deras usla spel borta i Kumasi. Nervöst och spänt kändes det för de flesta men det dröjde tjugofyra minuter tills Amr Zaki lyckades spräcka nollan och återkomma till sin riktiga form.

Med kontringsattack som försvar fick Egypten mer chans att ha bollen. Tidigt byte blev det för egyptierna då förbundskaptenen tyckte att det var dags redan i den fyrtionde minuten var det slutspelat för Kahraba som inte alls spelade bra och ersätts med en Gedo.

Hosny Abd Rabo fick komma in i den femtioandra minuten istället för Ahmed Fathi.
Tio minuter senare kommer Shikabala in istället för Amr Zaki.

Åttiofjärde minuten kom andra målet från premier league spelaren Gedo som lyckades placera in den i bortre stolpen. Egyptens målvakt, Ekramy var chanslös när hedersmålet kom från Kevin Prince Boateng.

Tack ska du ha Bradley! Du kan nog åka hem och kolla på USA och sonen när de spelar i Brasilien.

Matchen tog slut och här tar resan slut till Brasilien 2014. Det är absolut inget att vara förvånad över Egypten har haft det tufft och det är sorgligt både för mig och flera miljoner att inte se Wael Gomaa, Mohamed Abu Treka och flera andra stjärnor som har gjort sitt för landslaget. Jag återkommer med mer info i Smått&Gott del 2.