Egyptiska proffsar – lite smått & gott

Klara övergångar, Rykten, Avslutat sin karriär och landslags nytt.

Klara övergångar:
Amr Zaki är klar för Al-Salmiya SC.

Enligt mig så har Amr Zaki tappat mycket då han inte spelat så många tävlingsmatcher och laget han spelade för sist var faktiskt ENPPI där han inte kom överrens med klubben efter att ha skrivit på för dem.

Nu är han klar för den kuwaitiska klubben Al-Salmiya SC efter en halv säsong utan klubb och jag hoppas verkligen han kan ta tillbaka sin form som i Wigan och Afrikanska Mästerskapet 2008 nu när Egypten är verkligen i behov av en riktig nummer nio anfallare.  

Abdallah Yaisien PSGs talang har skrivit på för den Italienska klubben Bologna.
----
Rykten:

Lyon intresserade av Mohamed Salah som nu spelar för Basel och gjort en jättebra säsong vunnit ligan och cupen samtidigt som han har gjort det bra och tagit Basel långt i Europa League.

Saleh Gomaa som både provtränat med Anderlecht och Dortmund sägs vara nära lån från ENPPI till Dortmund men tror att han tar beslutet efter VM för U20 i Turkiet. 

Hossam Ghaly som tidigare spelat i Feyenoord och Tottenham sägs att han vill bort från Egypten då han inte trivs i landet och det kan bli att han går till Lierse i Belgien.

Avslutat sin karriär:

Mido – Kontraktlös
Mohamed Barakat – Al Ahly (Egypten)

Is only one MIDO! Så brukade Spurs fansen sjunga för honom. Det är verkligen synd och olyckligt att det inte har funkat för honom på den senaste tiden enligt mig så är han den bästa utlandsproffset som har spelat i stora klubbar och dessutom varit med i Champions League.

Mido berättar i en intervju att hans livs misstag var att han lämnade Olympique Marseille för Roma. Men det är klart att som vilken spelare som helst så är det svårt att tacka nej för en storklubb som Roma.

Han har varit väldigt skadebenägen och det har inte gjort saken bättre för honom att komma tillbaka till rätt form efter att gått upp i vikt. All respekt för dig Mido du har gjort ditt både för Zamalek och landslaget och fått vilken egyptier som helst att vara stolt att vi har haft en sådan spelare som dig.

Mohamed Barakat som även kallas för Barakat Harakat.

En av få spelare som är verkligen trogen för sin klubb Ahly. Är en av bästa högerbackar i Egypten under Afrikanska Mästerskapet 2006 i Egypten. Nu är han i 36års åldern och valt att lägga skorna på hyllan efter säsongen då han har gått fram och tillbaka om att sluta med fotboll samtidigt som han har en begåva att vara program ledare för Tv shows.  Så han tänker fortfarande fortsätta med fotboll fast utanför fotbollsplanen.

-----
Landslags nytt.


Mr Bob Bradley har verkligen problem att hitta en bra anfallare  som är verkligen en mål görare som har Cavanis stil och han har hittat en spelare som har egyptisk bakgrund och spelar i Argentina i Club Atlético Lanús, Ismael Blanco kanske ni känner till har spelat en hel del för AEK Athen i Grekland. Det egyptiska landslaget har tagit kontakt med den argentinska klubben om mer info. Ismael Blanco har egyptiska rötter och Mr Bradley är i behov av en anfallare såsom den 31-årige Blanco. Emad Moteb, Amr Zaki, Mohamed Zidan och Gedo alla dessa spelare har haft en stor roll i Egyptiska landslaget och vissa är fortfarande i Bradleys räkningar men nu är de skadade eller ur form.

Blanco show: https://www.youtube.com/watch?v=nIF14TIVQ-Q

Egyptiska landslaget har förlorat spelare som är födda utomlands såsom El Shaarawy vilket är synd för idag är han en väldigt stor spelare. Men det finns fortfarande flera egyptiska ungdomar som spelar för stora klubbar som  Amro Tarek Abdel-Aziz Wolfsburg, Amir Adel ( Alexander Jacobsen )även kallad för Danmarks Ronaldinho spelar för PSV Eindhoven, Rhami Yasin-Ghandour  Hoffenheim m.m.

Så önskar jag att Egypten, Rabie Yasins U20  i Turkiet kan komma långt och viktigast att spelarna imponerar i VM för U20 så har dem en god chans och hamna i första laget.

M.Elmasry2013-06-25 13:56:00
Author

Fler artiklar om Egypten