Leyton Orient - Northampton
1 - 1

Ett steg närmare VM.
Egyptens elva mot Zimbabwe. Ekramy, Fathallah, Hegazy, Abdel Malek, Abu Treka, Gomaa. Fathi, Ashour, Elneny, Shedid, Salah.

Vinst för Egypten mot Zimbabwe med 4-2 och ett steg närmare och ett steg ifrån Brasilien 2014.

Efter träningsmatchen mot Botswana som blev 1-1 så var det dags för Zimbabwe på borta plan.

Bob Bradley valde att starta med en taktik som 3-4-3 vilket fick mig och bli förvånad men sedan så förstådde jag att det är baserat på spelarnas positioner och kunskap.

Målvakten: Sherif Ekramy

Försvarare från högersidan: Wael Gomaa, Mahmoud Fathallah och Ahmed Hegazy

Mitten:  Ahmed Fathi, Hossam Ashour , Mohamed Elneny och Ahmed Shedid

Anfallare: Ahmed Eid Abdelmalek, Mohamed Abu Treka och Mohamed Salah

Första halvlek.

Märktes att Egypten körde med en fem backs linje i försvaret vilket innebär att mr.Bob satsar på att kontra. Då det blir att ytter mittfältarna dra sig ner ett steg för att täcka ytan som är mellan dom och försvaret.

Efter ca 5min spelade så lyckades Fathi bryta en passning och vägspelar med Ashour sedan skickar Fathi en bra djupledsboll till Mohamed Salah som avancerar med bollen in straffområdet och passar den mot Fathi som hade tagit hela löpningen från halva planen upp till straffområdet där han låter bollen passera honom och hamna istället hos magikern Mohamed Abu Treka som lätt lägger den med bredsidan in i målet.0-1.

Enligt mig så är Ekramy en grym målvakt och kan bli nästa El Hadary, tycker att han gjorde sitt men att han hade lite otur att förstå sina backar och då menar jag Hegazy och Fathallah när det gäller Gomaa så spelar han i Ahly med Ekramy.

Kvitteringsmålet kom i minuten 21 där en Zimbabwe spelare slår en krossboll som Fathallah borde nyckat bort men istället nickar hem den där Ekramy inte alls är bredd på det bollen går vidare till Knowledge Musona som springer ifatt bollen och lyckas lyfta den över Ekramy som springer fram för att ta bollen innan Musona nuddar den. Ett misstag av Fathallah som ledde till kvitteringsmålet vilket är så billigt enligt mig. Bradley valde en trebacks linje och säkert sagt till Fathallah att du är den som tar libero rollen men är Fathallah passande för den rollen?

Minuten 41 slås en inspark från målvakten Ekramy som direkt går till Salah som är uppe på höger kanten i den andra halva av planet, Salah tar med sig bollen skär sig in i straffområdet och sätter den lätt precis när målvakten går ut och slänger sig så rullar bollen under hans högra arm. 1-2.

Det märktes väldigt tydligt att Zimbabwe kör med offensiva backar vilket ger Salah större yta och det gillar han. Redan då märktes det att försvarana har allvarliga problem att kontrollera nyckelspelaren Mohamed Salah. Han är matchensspelare utan tvekan även fast han gjort 5/3 mål men tror fortfarande att kan han utvecklas mer och bli en stor spelare i en stor klubb.

I minuten 77 så gör Salah sitt andra mål får bollen på Zimbabwes halva plan utmanar en försvarare springer ifatt honom och ser att målvakten tar sig ut så sätter han den på den bortre stolpen. 1-3.

Zimbabwe reducerade i minuten 81 med ett inlägg bakifrån som Hegazy gör misstag som inte ställer motståndarna i offside och där var deras anfallare med men Ekramy försökte ta den utan att lämna någon retur och det blev verken eller då avståndet mellan anfallaren Khama Billiat som nickade vidare mot målet var för nära Ekramy var på den men lyckades inte greppa den och där blev det 2-3.

Det dröjde inte länge tills Salah gjorde sitt hattrick i den 83: dje minuten så får Egypten ett inkast högt uppe på Zimbabwes halva där Fathi kastar en lång till Abu Treka som starkt täcker den och ser löpningen från Salah in i straffområdet där han får den som en present såsom han gjorde med Abutreka i första halvlek och satte den lätt i mål 2-4 till Egypten.

De som verkligen spelade bra var:
Ekramy
Fathi
Treka
Salah

Egypten är inte klara än men det har gått bra hittills och Guinea vann över Mozambique så Egypten behöver bara vinna minst en match till så är det grönt. Så ser tabellen ut nu: