Ghana vill inte spela i Egypten

Ghana vill inte spela i Egypten

Senaste våldsamheter i Egypten har nått Ghana och dess fotbollsförbundet. I ett brev till FIFA vädjar förbundet att man vill flytta returmatchen den 19 november till ett annat land.

Ghana's fotbollsförbund har i ett skriftligt uttalande bett FIFA om att få flytta returmatchen mot Egypten till ett annat land. Detta då man hänvisar till senaste våldsamheter och problem som uppstått i Kairo under senaste veckan. I brevet skriver förbundet att man inte känner sig trygg och att säkerheten i Egypten måste ifrågasättas.

Egyptens fotbollsförbund har svarat på Ghana's begäran om att returmatchen inte kommer att spelas utanför Egypten och att man kan säkerställa säkerheten för både fansen, lagen och domarteamet. Vidare har ledande personer från det Egyptiska fotbollsförbundet hänvisat till att man lyckats hålla alla sina VM-kvalmatcher under gruppspelet och Champions league matcherna i Egypten utan några problem.

FIFA har meddelat att inga beslut kommer att tas under nuvarande situation och kommer istället att hålla sig uppdaterad kring det politiska läget i landet. Vidare kan det bli ett spel utanför Egypten om FIFA känner att landets politiska situation förvärras.


Svenska Fans Egypten redaktör kommenterar:

Ett väntat drag av Ghana och dess förbund, det är helt naturligt att man under rådande situation inte känner sig trygg att spela matchen i Egypten. Dock kan man se det även som ett psykologiskt drag nu när första matchen närmar sig och när alla medier rapporterar allt som gäller bägge ländernas förberedelse inför supermatchen. Med detta menar jag att man skapar en viss otrygghet i det Egyptiska landslaget för att rubba lite av uppladdningen inför mötet. Spelare kommer att ha det i tankarna om att matchen faktiskt kan komma att spelas i ett annat land om rådande situation i landet inte blir bättre. Rapporter från Egypten hänvisar starkt att man kommer motsätta sig all form av spel utanför Egyptens gränser. Det är bara att återstå och se hur läget utvecklas.


Vid pennan,

Ihab

Ihab Ramadan2013-10-08 20:30:00
Author

Fler artiklar om Egypten