Skador oroar Ghana inför Egypten mötet

Skador oroar Ghana inför Egypten mötet

Ghana har mot sin samling fyra nyckelspelare som blivit skadade och som kan komma att ge tränaren Stephen Appiah huvudvärk inför det avgörande mötet mot Egypten.

Stephen Appiah, landslagstränare för Ghana, har all anledning till att oroa sig inför matchen mot Egypten den 15 oktober. Detta då flertal framtonade spelare kan bli borta från hemma mötet mot Egypten. Främst är försvarspositionerna rejält påverkade då flertal nyckelspelare blivit skadade och kommer att missa matchen.

Inte nog med att Appiah lär få ställa om hela försvarslinjen, idag kom en annan smäll då Boateng blev skadad. Enligt källor rör det sig om en knäskada som Boateng haft problem med sedan början på säsongen. Frågan är om spelarnas frånvaro kommer att påverka Ghana's spel eller om det är en psykologiskt spel. Schalkes sportchef Horst Held sa tidigare i en intervju att han inte ser att Boateng kommer kunna ta del av samlingen inför Egypten matchen.

Bekräftade skadade spelare i Ghana:

Rabiu Mohammed - Defensiv Mittfältare - Rubin Kazan (borta minst 6 veckor)
John Boye - Försvarare - Rennes (borta minst 2 månader)
Kevin Prince Boateng - Mittfältare - Schalke 04 (oklart kring skada)
Jonathan Mensah - Försvarare - Evian (borta minst 6 veckor)


Svenska Fans Egypten redaktör kommenterar:

Det är ett otroligt stort avbräck för Appiah och Ghana som lär tappa fyra nyckelspelare inför Egypten matchen. Boateng, Mensah, Boye och Mohammed är viktiga kuggar i Appiah's spelsystem och deras frånvaro lär påverka laget negativt om inte ersättarna glänser i deras frånvaro. Appiah har många sömnlösa nätter framför sig för att lösa detta problem som precis dykt upp inför deras samling om två dagar i huvudstaden Accra i Ghana. Inte bara spelet kommer att påverkas men även mentala delen i laget kan komma att påverkas efter att ha tappat fyra framstående spelare som Appiah säkert hade startat med mot Egypten. Men man får inte glömma att Ghana har många andra spelare som är duktiga. Detta är något spelarna i Egypten måste tänka på, framförallt att man inte heller börjar underskatta Ghana's kapacitet för att ersätta någon av spelarna som inte kommer vara med.

Vid pennan,

Ihab
 

Ihab Ramadan2013-10-06 19:24:00
Author

Fler artiklar om Egypten