Superinhopparen är tillbaka!
Gedo och Elmo i Hull City.

Superinhopparen är tillbaka!

Steve Bruce tvekar inte på att köpa loss egyptiern Mohamed Nagy Gedo från Ahly.

Minns ni Gedo? Afrikanska mästerskapsskytte kung Mohamed Nagy Gedo. Idag spelar han för den egyptiska klubben Ahly men är utlånad till Championship laget Hull City. Där har han lyckats göra 5mål på 6matcher vilket innebär att det tyder på en bra start i det nya laget!


Den engelske tränaren Bruce för Hull City laget har förklarat att han är beredd att köpa loss honom men väntar tills slutet av säsongen. Eftersom Steve verka tycka om egyptier så finns det redan Ahmed Elmohammedy som har spelat tidigare under hans tid i Sunderland men just nu är han på lån från Sunderland till Hull City till slutet av säsongen. Elmo förnyade sin utlåning till Hull och strax därpå så kom Gedo och Ahmed Fathi på lån från Ahly.

Minns detta som igår år 2010 då Egypten skulle spela i Afrikanska mästerskapet så hade före detta landslagstränaren för Egypten tagit med 30 spelare till träningslägret i UAE.
Hassan Shehata ville för sista gången spela några träningsmatcher för att kunna säkra sina val inför mästerskapet i Angola. Den egyptiske stjärnan Ahmed Hossam Mido fanns med i träningslägret men lyckades inte platsa i Faraoernas trupp även fast han gjorde comebak i den egyptiska stor klubben Zamalek. Han gjorde valet att ta sig till hem nationen igen för att kunna komma närmare landslaget. Shehata chockade väldigt många med att peta Mido och föredrog Gedo istället. Vid den tiden var bara Gedo 23år och spelade för den egyptiska klubben ENPPI som är ett mittenlag i serien. Efter några träningsmatcher innan mästerskapet så blev han inbytt precis som om scenariot upprepas varje match han blir in bytt i.

Den 4:de Januari 2010 spelade Egypten en tuff match mot ett starkt Mali på Rashid Stadium i Dubai och 65:te minuten strax efter att han blivit inbytt så gjorde han seger målet 1-0. Matchen slutade och Shehata kunde inte sluta tro på Gedo. Där fortsatte scenariot, match efter match. Blev mästerskapets skyttekung 2010 och där slocknade Gedo efter succén i Angola. Gedo skrev på för storklubben Ahly 2010 och spelade 72 matcher, 29 mål.

Många spelare begravs i den Egyptiska ligan fast är ändå många fotbollspelares dröm att spela utomlands speciellt i Premier League. Önskar verkligen att Gedo och Elmo fortsätter att imponera så som tidigare Egyptier har gjort i Europa bl.a. Mido, Zidan , Hany Ramzi och Ahmed Hassan har gjort hemlandets invånare stolta över dem.  
 

M.Elmasry2013-03-04 23:53:00
Author

Fler artiklar om Egypten