Lagbanner
Karthagos Örnar: Ousamma Darragi

Karthagos Örnar: Ousamma Darragi

Det blev inget VM-slutspel som vi alla trodde för Tunisien. Men det afrikanska mästerskapet väntar och min presentation utav våra stjärnspelare fortsätter. Jag ska nu presentera ett nytt stjärnskott, som är en av Karthagos Örnar!

Den 28 mars detta år satt jag och kolla på den första VM-kvalmatchen för Tunisiens del. Tunisien besökte Kenya i Nairobi för en viktig match, ett bra resultat här skulle betyda mycket för det framtida kvalspelet. Den nya tränaren Humberto Coelho hade visat prov på mycket kunskap innan matchen. Han hade ändrat mycket i landslaget efter Lemerre, ut med det gamla köttet för att ta in nytt kött! En av spelarna som fick förtroende av portugisen var Ousamma Darragi (för alla er som läser detta, lägg namnet på minnet!!).
Ousamma Darragi
gjorde sin debut denna match, en match som Tunisien vann med 1 – 2. Jag ska gå igenom Darragi’ s prestationer under dessa 6 matcher som vi spelade i kvalet, så att ni får en inblick i hur pass viktig denna spelare var för Tunisien.

(Första matchen) I matchen mot Kenya som jag nämnde ovan hoppade han in precis efter halvtid. Då ledde Tunisien med 0 – 1. Men Kenyas stjärnspelare Oliech kvitterade i den 70 minuten och alla tappade hakan i det tunisiska lägret. Men vem kliver då fram och slår fram en avgörande passning till Isaam Jemaa som avgör matchen med sitt 1 - 2 mål? Självklart är det den nye spelaren Ousamma Darragi!

(Andra matchen) Nästa match spelades hemma mot Mozambique i Rades. En svår match då Mozambique kröp ihop och försvara sig i 90 minuter för att sedan kontra. Darragi har fortfarande inte tillräckligt med förtroende från tränaren, utan startar även denna match på bänken. Han byts in i den 78 minuten och visar direkt varför Coelho borde starta med honom. Han avgör tillställningen i den 89 minuten då han på egen hand tar tag i bollen i mittplan och avslutar kliniskt bakom målvakten från 30 meters avstånd.

(Tredje matchen) Darragi startar matchen hemma mot Nigeria. Men Yobo & Mikel hade läst på inför matchen och Darragi blev tämligen ofarlig matchen igenom. Han frispelade istället sin anfallskollega Jemaa till fina möjligheter, men tyvärr missade han allt denna dag, en match som Tunisien borde ha vunnit.

(Fjärde matchen) Ödesmatchen borta mot Nigeria! Darragi startar matchen, men uträttar inte mycket alls under matchen. Har en tendens att bli väldig osynlig när motståndarna punktmarkerar honom. Men det blev Darragi som till slut skulle hålla Tunisiens VM-dröm i liv. I den 89 minuten krutar han in 2 – 2 bakom Nigerias målvakt Enyeama och Tunisien tog tillbaka första platsen i gruppen.

(Femte matchen) Tunisien tog emot Kenya hemma, en match som var väldigt nära att ta oss till VM. Matchen slutade med en tråkig 1 – 0 vinst efter ett nickmål utav Jemaa i den första matchminuten. Vem spelade fram tro? Ousamma Darragi!!

(Sjätte matchen) Coelho gör sitt vansinnesdrag och startar med Darragi på bänken. Vad händer då? Tunisien förlorar borta mot Mozambique, Nigeria vinner borta mot Kenya. Tunisien missade VM!!!! Darragi kom visserligen in i matchen, men fick alldeles för kort stund på sig att överhuvudtaget göra något vettigt ifrån sig.

Som ni märker hade Darragi en positiv effekt på matcherna och hade denna spelare även fått leka med den långtidsskadade Yassine Chikhaoui på topp hade vi garanterat inte förlorat våran VM-plats! 


Darragi som är född 1987 är en lång offensiv mittfältare med en oerhört speciell blick för spelet. Just det fina passningsspelet, hans kreativa lösningar när hans sätts under press är hans kännetecken. Han gillar att hämta boll i mitten och friställa sina lagkamrater med exakta genomskärare och fina djupledsbollar.
Trots sin ringa ålder så talas det redan nu om att Darragi är Tunisiens stora stjärna, och man jämför honom redan nu med legender i tunisisk fotboll.

I somras var det många europeiska klubbar som var ute efter hans namnteckning, och bud över 4 miljoner Euros ramlade in hos Esperande de Tunis. Men presidenten som sattsar stort på att vinna det afrikanska Champions League valde att tacka nej till buden och behålla sin guldpojke.

Esperande de Tunis som leds utav Darragi ute på plan leder ligan för tillfället, mycket tack vare Ousamma. Frågan är dock hur pass länge dom får behålla honom.
För hans egna skull hoppas jag att Darragi väljer att lämna Tunisien till sommaren 2010 för ett lag där han kan utvecklas maximalt. Han FÅR inte hamna i ett lag likt Ali Zitouni (Al Ahli)  eller som Amine Chermiti (hamna i Hertha Berlin för att sedan hamna på läktaren varje match). Det viktigaste för Darragi nu är att hitta en liten klubb i antingen Italien eller Frankrike där han får så mycket speltid som möjligt och där han får spela på sin rätta position. Ett lag där jag tror att han hade passat perfekt är exempelvis Cagliari eller Lorient som saknar en riktigt bra offensiv mittfältare.

Darragi har hela framtiden framför sig. Hanterar han sin potential på rätt sätt och slipper tråkiga skador som många gånger kan förstöra en spelares karriär, så kan denna spelare bli hur bra som helst!
Han är en av Karthagos Örnar!

FAKTA
Född: 3 April 1987
Längd: 190 cm
Vikt: 77 kg
Klubb: Esperande de Tunis
Nr: 10
Nationalitet: Tunisier
Hemstad: Tunis (Tunisien)

Mounir2009-12-13 13:14:00
Author

Fler artiklar om Tunisien