7 - 6

1-1 i matcher
Förlust i semifinal 2.

Västerås vann den andra semifinalen med 7-6 efter en svängig tillställning.

Villa åkte till ABB Arena på tisdagen med en 1-0-ledning från första semifinalen i ryggen. När matchen flöjtades igång så tog det bara 18 sekunder innan Martin Landström gav hemmalaget ledningen. Att stå och "hästesöva" från avslag i en semifinal borta mot Västerås rekommenderas icke.

Villa hämtade sig från chockstarten och Martin Johansson kvitterade på hörna. Hans tredje hörnmål i semifinalspelet. Västerås gjorde sedan 2-1 genom Tobias Holmberg när Jesper Thimfors blev pååkt av en egen spelare så att bollen hamnade helt fritt. Väldigt olyckligt eller väldigt klumpedunsigt. Hur man nu väljer att se det.

Erik Säfström nätade på en hörnretur innan Tim Persson satte 3-2 på pass från Felix Pherson. Felix åkte för övrigt på en rejäl smäll ute vid sargen i början av matchen. Efter att ha vilat lite så kunde han dock fortsätta spela. Han hade ont efteråt men trodde själv att det bara rörde sig om en lårkaka. Det ska förhoppningsvis inte vara någon fara för hans medverkan i semifinal 3 på torsdag.

Tim hittade målet på nytt när han gjorde 4-2 efter paus. Västerås gick snabbt upp till 4-4 innan Villa gjorde två mål på en minut. Först genom Martin Karlsson och sedan ett tjusigt solonummer av Joel Broberg. Västerås tog direkt en timeout och till skillnad från i söndags så gav det rejäl effekt nu.

Hemmalaget fick ordentligt med sprätt på grejerna och kunde vända matchen till seger med 7-6 under slutkvarten. Kasper Sandgren blev segerskytt. Just denna spelare debuterade i elitserien som 14-årigt superlöfte i Tillberga en gång i tiden. Nu har det passerat många månvarv sedan dess och han fyller 20 senare detta år. Där tog också mina rätt så skrala kunskaper om Kasper Sandgren slut.

Västerås var betydligt effektivare i den här matchen än i söndags och satte det mesta som skapades. Villa å sin sida kunde nog ha varit lite coolare vid 6-4 och vårdat bollen bättre. Istället kändes det som att de blev oförsiktiga och gick bort sig med folk offensivt så att Västerås kunde komma med fart mot Villas straffområde där man var riktigt heta.

Gör man sex mål på bortaplan i en semifinal och dessutom har dubbla tvåmålsledningar i andra halvlek så ska det ju normalt räcka till seger. Men ibland så blir det lite tokigt även om man tycker att det inte ska behöva ske. Det har hänt förr att det blivit kraftiga svängningar i slutspelsmatcher. Det är bara att glömma och ta nya tag.

På torsdag kl.19 är det dags för semifinal 3 hemma i Arenan. Då har Villa chans att skaffa sig nytt överläge i den här semifinalserien. Ni på läktaren kan hjälpa till. Gör det!

Villas målskyttar : Tim Persson 2, Martin Johansson, Erik Säfström, Martin Karlsson, Joel Broberg.