Hett derby på Hällåsen
Dessa armar vill vi se i skyn imorgon!!

Hett derby på Hällåsen

Imorgon vankas det bandyderby på Hällåsen då Bollnäs kommer på besök. Det senaste mötet lagen emellan slutade med klar seger för Bollnäs, 9-4, och Broberg har således revansch att utkräva. Räkna med kamp på Hällåsen imorgon.

Så var det dags igen. Derbyt med stort D. Senast det begav sig så var det ingen gulsvart supporter som var lycklig efter slutsignalen. Förlust med stora siffror är aldrig roligt och än värre om det är mot just Bollnäs. Och stor förlust var just vad det blev senast, med 4-9. Broberg gjorde en väldigt tam insats på Sävstaås och vek ner sig väldigt tidigt. Tillsammans med matchen mot Tillberga borta så var just den matchen vår sämsta hittills i seriespelet. Och för Bollnäs del så har jag förstått att matchen mot Broberg senast var deras bästa insats såhär långt i serien.

Nu är det nytt läge. Broberg har ändrat i laget sedan dess och äntligen också funnit det man letat efter, harmoni. Så har det sett ut under den senaste perioden från annandagen och framåt. Den stora skillnaden är att försvarsspelet nu fungerar som det ska och det gjorde det sannerligen inte på Sävstaås. Läget i laget är positivt och Joel Edling som stod över senast ska imorgon vara tillbaka i laget, antagligen på bekostnad av antingen Vadim Archipkin eller Erik Jonsson. Harri är ännu inte redo för spel, men vad gör det när vi har Markus Wiström som har övertygad i sina matcher.

I Bollnäslägret har det spekulerats vilt om Hans Åström ska göra comeback eller inte. Min åsikt om det är att det är ett svaghetstecken. Anders Rooth gjorde ett inhopp senaste och då var det på grund av att man hade en (!) spelare skadad. Då är truppen tunn. I Åströms fall så ser jag det inte som ett svaghetstecken på grund av att Åström inte är tillräckligt bra, för det betvivlar jag inte att han är, utan för att han är spelare som har slutat. Lagt skridskorna på hyllan. Det sänder konstiga signaler till laget och ifrågasätter tränarens tro på laget om man plockar in en spelare som en gång lagt av, trots att det inte handlar om någon skadekris. Nåväl, spelar han så gör det knappast någon större skillnad. Men jag tror inte att han spelar.

Det kan bli en härlig bandykväll imorgon. Läget i tabellen är ju minst sagt intressant. Broberg återfinns på sjunde plats, en poäng före Bollnäs på nionde plats. Båda lagen med en match mindre spelad. Det är ohyggligt jämnt runt slutspelsstrecket och matchen är väldigt viktig. Angående Broberg så är jag övertygad om att man kommer att göra en bättre match än senast. Det finns stor revanschlusta i laget och jag törs utlova ett bra publikstöd imorgon. Dessutom så har Broberg hittat en röd tråd i spelet.

Det är väldigt svårt att sia om matchutgången. Det är två jämna lag som möts och dagsformen är avgörande. Jag tror dock att om vi kommer upp i den stabila standarden som vi gjort på slutet så måste Bollnäs vara mycket bra för att slå oss imorgon.

Hoppas nu också verkligen att publiken hittar till Hällåsen. Det är upplagt för publikfest. Hett derby på en fredagkväll borde kunna locka uppåt 2500 åskådare till Hällåsen. När dessutom vädret ser ut att bli kanon under matchen så finns det absolut inget att skylla på för den publiken som uteblir.

Kom igen nu söderhamnare så lyfter vi fram Broberg till två poäng imorgon!!

 
KOM IGEN BROBERG!! VI VILL HA REVANSCH!!


Anders Jansson2008-01-10 19:18:00
Author

Fler artiklar om Broberg