2016-08-23 20:45

Monaco - Villarreal
1 - 0

We’re singin’ in the rain

En kämpainsats. Så kan man enklast beskriva Gripens seger mot Broberg. Dessutom satt det skönt med seger mot det lag som så snöpligt vände Gripens ledning senaste gången lagen möttes.

Det var regnigt på Slättbergsbanan denna kväll. Men isen verkade inte ta skada av detta och spelet längs isen såg ut att gå smärtfritt från båda lagen.

Broberg något bättre i första halvlek
I den första halvleken så visade Broberg det bättre passningsspelet, men ändå var det Gripen som gjorde halvlekens första mål. Målskytt i den 40:e matchminuten var Jonas ”Jojo” Pettersson på passning från Jocke Berglundh.

Broberg var inte ofarliga. Eller så kan man säga att de var just ofarliga. De hade mängder med chanser men verkade ha svårt att sikta in sig mot mål. Och när de väl sköt mot mål, så stod matchens bäste spelare, målvakten Gabriel Bridholm, i vägen!

Händelserik andra halvlek
I andra halvlek så var matchen spelmässigt betydligt jämnare…och bättre!
Gripens ”hörnrus” var något som mycket tydligt skapade huvudbry hos Brobergspelarna. Många gånger fick de aldrig till ett avslut och när de väl sköt så gick antingen bollarna långt utanför eller rakt på Bridholm.

Gripen fick i andra halvlek en straff. Denna straffen sköts av Misja Pasjkin i ribban! Många på läktaren gnällde för att Pettersson inte fick skjuta straffen. Min förklaring till valet av straffskytt, är att Pettersson var den som orsakade straffsituationen. Och i idrottens värld blir det ju ofta så att den som orsakat en straff inte blir den som sedan ska slå straffen. Om valet av straffskytt var rätt eller fel, det kan vi diskutera i oändlighet. Hade Misjas skott gått i mål, så hade garanterat färre klagat.

I 83:e minuten sköt Gripens specielle frislagsskytt, Mattias Åhlén, in 2-0 med ett mäktigt skott! När jag ser honom skjuta så är jag glad att det inte är jag som vaktar motståndarnas målbur…

Det är målen som räknas
Broberg var som jag tidigare nämnt, klart bättre i första halvlek. Men då gjorde ju istället Gripen mål på sitt enda klara läge. I andra halvlek hade Broberg mängder med lägen att näta.
Men nu är det ju som så att man även måste träffa mål om bollen ska hamna i nätet.
Broberg lyckades bl.a. med konststycket att lyfta bollen ÖVER när målet var vidöppet!

Dagens domare var K.Lisell.
Egentligen behöver jag nog inte säga mer, men jag kan ändå inte låta bli.
Att han dömer lite som han själv vill, det vet hela bandysverige. Och när det gäller matematiken så kan han konsten att förvandla en tilläggsminut till cirka tre minuter!

Bandyförbundet måste börja agera mot domarna! Man kan stänga av spelare som kallat en domare någon lustighet, men domare som ej sköter sitt jobb kommer ständigt undan.
Vi bandyälskare vill inte se sporten förstöras av personer som ibland inte ens tål frågan ”varför blåste du?”…
Samtidigt vet jag att domare är bland det svåraste man kan vara inom idrotten, men något ska de ju ändå tåla!