Inför Broberg - Västerås
Håller Robban Dammbros ljumskar för spel?

Inför Broberg - Västerås

Hällåsen är skådeplatsen för morgondagens batalj mellan Broberg och mesta mästarna; Västerås. Broberg har en del frågetecken i truppen i form av sjukdomar och skador på några spelare. Förhoppningsvis så rätas de ut efter kvällens träning. Vi behöver ha ett slagkraftigt lag om vi ska kunna plocka gurkorna på poäng.

Broberg har som bekant haft lite problem med skärpan i avsluten i de två senaste matcherna. En poäng hade lika gärna kunnat vara fyra, men eftersom man inte får poäng på spelövertag och målchanser så är det egentligen onödigt av mig att spekulera över det.

Trots att vi inte har fått in bollen så har Broberg visat upp ett fortsatt bra och övertygande spel. Laget verkar ha hittat ett homogent och bra spel och formen har hållit i sig. Det gäller att fortsätta gneta och jobba så kommer målen snart.

Läget i lagen
Vill det sig illa så har vi en hel del spelare borta i morgon. Helt klart är i alla fall att Rutqvist får vila två matcher efter sitt matchstraff mot Bollnäs. Dammbros ljumskar ömmar och om de håller för spel testas på kvällens träning. Micke Nilsson, Robin Redin och Joel Edling är krassliga men kommer förhoppningsvis till spel.

Jag har ingen information om eventuella förändringar i Västerås utan hänvisar till min Västeråskollegas införrapport.

Västerås är utpekat av många som en av guldkandidaterna, och det tycker jag att de visade i söndagens match mot Byn. Västerås har många bra spelare som vi får se upp med. Micke Carlsson verkar ha hittat målformen ordentligt och söderhamnspubliken får se två nyuttagna VM-spelare i Anders Östling och Anders Bruun.

Så går det
Jag har en bra känsla inför morgondagens match och med marginalerna på vår sida så tror jag Broberg har en hyfsat bra chans att vinna i morgon. Om vi har haft stolpe och ribba ut i våra senaste matcher så måste det vara dags för lite retroaktiv utdelning. Ge mig hur många skitmål som helst, bara vi får in bolluslingen. Det skulle även underlätta om Robbans ljumskar håller för match samt att diverse småkrassliga spelare orkar genomföra 90 minuter.

Jag tippar att Broberg vinner med 6-5

Markus Pettersson2008-01-17 20:10:00
Author

Fler artiklar om Broberg