2016-08-18 19:00

FK Austria Wien - Rosenborg
2 - 1

Broberg pressade Västerås

Broberg höll jämna steg på hemmaplan mot Västerås genom nästan hela matchen, men för till slut med 5-7 (3-3). Broberg hade endast ett mål upp i slutminuterna, men Tobias Holmberg avgjorde med 5-7 i 90:e minuten.

BROBERG  -  VÄSTERÅS 5-7 (3-3)
0-1 (8) Klas Nordström, 1-1 (10) Sergej Bezobrazov hörna, 1-2 (24) Andreas Hammarbäck, 2-2 (34) Jonas Nygren hörna, 3-2 (42) Stefan Larsson, 3-3 (45+1) Anders Östling hörna,
3-4 (54) Johan Geibert, 4-4 (60) Stefan Larsson hörna, 4-5 (65) Ted Andersson, 4-6 (68) Anders Östling, 5-6 (74) Stefan Larsson hörna, 5-7 (90) Tobias Holmberg

Hörnor: Broberg 10, Västerås 11
Utvisningar: Broberg 2x10, 1x5, Västerås 3x10, 1x5
Publik: 1071
Domare: Team Bullen Bergman

Första halvlek.

Gästerna började bäst och det var de som fick de första chanserna. I den femte minuten så sjöng det till i Wiströms vänstra stolpe efter en klockren stolpträff som nog hördes ända ner på stan. Någon minut senare så smällde det till i den andra och efter det så hade Västerås siktat in sig. 0-1 kom helt rättvist i den åttonde minuten.

Det var säkert många på läktaren som hade räknat med den inledningen men jag vet inte om Västerås hade räknat med att Broberg skulle kvittera ganska omgående. Några minuter efter Västeråsmålet fick Broberg sin första hörna för kvällen. På högerhörnan så smällde Sigge in kvitteringen.
 Efter målet så tog Broberg ett starkare grepp om taktpinnen och man hade en del hyfsade chanser men det var Västerås som skulle ta ledningen igen. I den 24:e minuten så friställdes Hammarbäck efter en delikat 50-meterspassning av Holmberg, fri med Wiström satte han säkert 1-2.

Broberg kvitterade på nytt på hörna tio minuter senare. Nygren fick halvträff och bollen rullade (hoppade) retfullt in under Västeråsmålvakten.
Broberg fortsatte att trumma på och skapade en del farligheter och Västerås hade en hel hoper resultatlösa hörnor. Brobergs snyggaste mål för kvällen stod Stefan Larsson för när han satte 3-2. Målet kom till efter en brytning och lite klassiskt klapp-klapp spel i den 42:a minuten.
Ledning med några minuter kvar till halvtid kändes perfekt och psykologiskt viktigt. Tyvärr så blev glädjen kortvarig då Västerås kvitterade på en dubbelhörna precis innan halvtid.

Första halvlek var riktigt rolig att se. Det var en jämn halvlek både resultatmässigt och spelmässigt. Broberg hade en härlig utdelning på sina hörnor och visade upp ett klokt spel under långa perioder. Domare Bergman berövade i mitt tycke laget på en solklar straff när Nygren blev neddragen vid motståndarmålet. Domaren blåste, men istället för straff så blev det frislag utanför straffområdet. Konstigt minst sagt eftersom alla andra domare tillämpar de nya straffreglerna där förseelse innanför straffområdet automatiskt ska vara straff.

Andra halvlek började med några Brobergshörnor och det jämna spelet såg ut att hålla i sig från den första halvleken. Västerås tog ledningen tio-minuter in i andra. Precis som tidigare, så kvitterade Broberg på hörna fem minuter senare genom Stefan Larsson.
Tyvärr för Brobergs del så förstörde en serie av dåliga beslut och slarv under en fem-minuters period hela matchen.

Västerås ryckte till sig en tvåmåls –ledning och missade dessutom en straff innan Broberg tog sig i kragen. Broberg skakade av sig de tråkiga minuterna och började jaga en kvittering.

Reduceringen till 5-6 kom på nytt på hörna och åter igen var målet signerat Stefan Larsson. Broberg fortsatte att jaga och skapa farligheter. Tyvärr så kom vi inte närmare än en svettig fotparad på ett farligt frislag. Istället satte Västerås 5-7 med matchens sista skott på övertid.

Summa summarum

Det är svårt att vara missnöjd trots förlusten. Broberg gjorde på nytt en kanonmatch, det som är synd är att man inte får med sig några poäng. Laget stod för en helgjuten insats där alla lagdelar verkade fungera bra under större delen av matchen. Just nu är det en fröjd att gå och se på Broberg.

Det är synd att lite slarv kostar så mycket, men på den här nivån, och mot lag som Västerås, så har man verkligen inte råd att såsa i försvaret en enda sekund ens.

Hörnorna var verkligen effektiva, det är bara att hoppas att den effektiviteten sitter i mot Hammarby på söndag. Vågar vi hopps på någon bonuspoäng där?