Hammarby – Broberg i 24:an
Calle är tillbaka mot Hammarby efter avstängning

Hammarby – Broberg i 24:an

Broberg åker idag ner till Stockholm för att möta Hammarby på klassiska Zinkensdamm. En viktig match för Broberg i jakten på slutspelsplats. Matchen sänds även i SVT24.

Det börjar dra ihop sig, som man brukar säga. Broberg har nu sju matcher kvar att spela i serien och det är ett tufft schema. Västerås mötte man senast och man har också kvar att möta övriga tre lag som ligger i topp. Närmast väntar alltså Hammarby på bortaplan. Ett Hammarby som har gjort en mycket bra säsong såhär långt, fjärdeplats i serien för närvarande. Senast när lagen möttes på Hällåsen gick Hammarby segrande ur striden med siffrorna 5-2, efter en riktigt blek insats av Broberg.

Bleka insatser av Broberg var det längesedan vi såg nu. Laget har presterat väldigt bra bandy ända sedan annandagen då man började få ordning på prylarna. Dessvärre så har det blivit väldigt klen poängutdelning i jämförelse med den fina bandy man spelat. Speciellt under de tre senaste matcherna där vi bara fått med oss en pinne, som sett till spel och matchbilder lika gärna kunnat vara sex pinnar. Men nu är det som det är. Vi spelar bra bandy men har väldigt svårt att få bollen i nät, trots mängder av klara chanser. Positivt är också att hörnskyttet verkar ha lossnat, fyra hörnmål senast.

Idag kommer man att ställa upp med starkast möjliga lag, förutom långtidsskadade Harri Olbert och Adam Gilljam. Calle Rutqvist är tillbaka efter sin löjliga avstängning och det innebär att försvaret återigen blir helt intakt. Hammarby är mycket svårslagna på hemmaplan och ännu obesegrade hemma i vinter. Men om Brobergs fina form håller i sig så finns det goda chanser till seger vill jag mena. Då gäller det också att effektiviteten skärps till och att vi kanske får lite retroaktiv utdelning.

En seger idag känns nästan nödvändig. Inte så att det är kört om det blir förlust men en seger skulle vara oerhört viktig i jakten på slutspelsplats. I nuläget ligger Broberg på tionde plats. Vid seger idag så hoppar vi upp till sjunde plats och slutspelsplats.

 
Matchen kommer att sändas i SVT24 med sändningsstart 15.55!

KOM IGEN NU BROBERG!!

Anders Jansson2008-01-20 09:31:00
Author

Fler artiklar om Broberg