-
-

Sköna poäng mot Falun

Den sista matchen innan VM-uppehållet var Broberg piskade att vinna i jakten på slutspelsplats. Det gjorde man också efter att ha varit fullkomligt överlägsna sina motståndare. Matchen slutade 8-4 efter att man släppt in Falun i matchen i slutskedet.

BROBERG – FALUN 8-4 (4-0)

1-0 (9) Robban Dammbro hörna, 2-0 (21) Stefan Larsson frislag, 3-0 (31) Jonas Nygren, 4-0 (45) Jonas Nygren hörna, 5-0 (50) Robban Dammbro, 6-0 (52) Robban Dammbro, 7-0 (53) Robban Dammbro, 7-1 (66) Rasmus Lindqvist, 7-2 (74) Tommi Pikkuhookana, 7-3 (76) Jörgen Momqvist hörna, 7-4 (79) Rasmus Lindqvist, 8-4 (87) Robban Dammbro hörna


Hörnor: Broberg 15, Falun 6
Utvisningar: Broberg 1x10, Falun 3x10
Publik: 907
Domare: Team Kent Lisell


Vädret var fint hela dagen i Söderhamn igår, fram tills dryga timmen före matchstart då snön började vräka ner. Domaren var ett tag inne på att spela matchen i 3x30 men snöfallet minskade och matchen gick att genomföra utan problem.

Lite ändringar i laget inför matchen, Erik Olovsson och Erik Jonsson ut, P-J Wikström och Vadim Archipkin in. I övrigt samma uppställning.
Första förtifem

I mina ögon så startade Broberg matchen i ett betydligt beskedligare tempo än föregående matcher. Däremot så hade man full kontroll på händelserna och var det spelförande laget direkt från start. Det viktiga första målet dröjde nio minuter och det var Robban Dammbro som dundrade in en högerhörna högt i målet. Tvåan kom efter 21 minuter när Stefan Larsson fick fullträff på ett frislag till vänster utanför straffområdet.

Broberg trummade på och skapade en hel del chanser och det kändes som att man malde ner gästerna sakta men säkert. Efter 31 minuter var det dags för gästernas målvakt ”Skorven” Persson att vittja nätet igen. Denna gång sedan Jonas Nygren skickade in 3-0 från högerkanten. En tidig framspelning från Joel Edling innan Jonas med några dragningar kom loss och sköt i bortre burgaveln. I första halvleks sista minut spädde samme Nygren på ledningen när han skickade in ännu en högerhörna lågt i målet.

Första halvlek till ända med en 4-0 ledning. Ett övertag som med lätthet hade kunnat vart några mål större. Broberg hade full kontroll och gästande Falun var mer än lovligt bleka. Inte ett enda skott på målet, vad jag upptäckte i alla fall. De attacker som Falun kom i avväpnades oftast väldigt enkelt av ett mycket stabilt hemmaförsvar.


Andra förtifem

Ingen förändring i matchbilden i inledningen av den andra halvleken. Broberg var totalt överlägsna och släppte knappt sina gäster över mittlinjen. Den andra halvlekens store man var Robban Dammbro som totalt sänkte Falun med tre mål på lika många minuter. Det första i den 50:e minuten när han pricksköt in 5-0 från den vänstra delen av straffområdet efter passning av Joel Edling. Sedan 6-0 i den 52:a  när han helt på egen hand vände ut och in på gästernas försvar och målvakt innan han retfullt rullade in bollen i ett övergivet mål. Och till slut 7-0 i den 53:e när han satte upp en högerhörna stenhårt i nättaket. Ett äkta hattrick!

Efter det målet fortsatte Broberg att trumma på och bjöd på en orgie i missade målchanser. Gästernas målvakt, ”Skorven” Persson storspelade och tog precis allt. På läktaren stod vi och diskuterade huruvida Masken Wiström skulle hålla nollan eller ej. Svaret fick vi i den 66:e minuten när Falun i ett av sina få besök på Brobergs planhalva och med sitt första skott på mål i matchen reducerade till 7-1. Ett mål som av någon anledning fick Broberg att börja agera nervöst. Falun reducerade ytterliggare tre gånger till 7-4 mot ett stirrigt och slarvigt hemmalag. Broberg tog sig dock i kragen under slutskedet och skapade ytterliggare ett helt gäng med klara målchanser, dock utan önskat resultat. Ett mål till fick vi dock se och det var återigen Robban Dammbro som med sitt femte mål för kvällen avslutade målskyttet, även denna gång på högerhörna och även denna gång satt bollen stenhårt i nättaket.


Kommentar

Broberg tog två poäng och det var det viktiga. Man var också helt överlägsna Falun och hade vi haft bra utdelning så hade vi nog fått ungefär samma segermarginal som Edsbyn (18-2). Men vi har fortsatt lite problem att sätta dit chanserna. Mycket av det igår berodde på gästernas bästa spelare, Jonas Persson i målet, som var fenomenal och svarade för otroligt många räddningar. Lite märkligt och framförallt onödigt kändes det att släppa in Falun målmässigt i matchen, men det blev aldrig någon fara egentligen. Det såg dock väldigt nervöst ut under en period innan det redde upp sig igen under slutskedet.

Ramstark insats av försvaret även denna match, undantaget tio minuter i andra halvlek kanske. Robban och Jonas de som var piggast framåt och låg bakom det allra mesta. I de bakre leden så gör hela backlinjen en stabil match men jag vill plussa lite extra för Robin Redin som svarade för många högklassiga brytningar.

I Falun plussar jag för målvakten Jonas Persson. Han räddade Falun från en riktigt förnedrande förlust som nog hade dragit iväg uppåt 20 mål om han inte storspelat. I övrigt var det mycket slätstruket. Man gjorde egentligen fyra mål på de fyra chanser man hade och man hade stora problem att hota ett säkert hemmaförsvar. Falun är nog det sämsta laget vi har sett på Hällåsen under säsongen och tyvärr så tror jag att det blir degradering för Falun i år. Man har ändå ett gäng kompetenta spelare men såg ut att sakna en röd tråd i sitt spel.

Nu väntar ett två veckor långt uppehåll för VM innan seriens ska slutföras. Broberg hoppade upp till rätt sida om slutspelsstrecket och det kan nog vara skönt att ligga där under uppehållet. Det är ruggigt tätt kring strecket och egentligen så är det 6-7 lag som är inblandade i striden. Hoppas nu att Broberg kan konservera formen under uppehållet och sedan ta behålla den där slutspelsplatsen.


Spelarpoäng

3p – Robban Dammbro
2p – Jonas Nygren
1p – Robin Redin







Anders Jansson2008-01-24 10:02:00
Author

Fler artiklar om Broberg