Äntligen dags för riktig bandy!
Broberg laddar för omstart i serien!

Äntligen dags för riktig bandy!

En efterlängtad dag är äntligen här. VM-uppehållet är slut och elitseriebandyn drar igång. Fem matcher återstår och först ut för Brobergs del är Villa/Lidköping på bortaplan. En match som kan sluta hur som helst.

Efter att ha genomlevt ännu ett bisarrt VM och ett nästan olidligt uppehåll på två veckor är det då dags igen. Elitserien startar igen och det är en intressant streckstrid vi har att vänta. Vill det sig illa så är det bara fem matcher kvar av säsongen. Men det ska vi väl inte tro?

Första anhalten för Brobergs del är kvällens match mot Villa på bortaplan. Villa är seriens i särklass ojämnaste lag och det är något komiskt över det hela. Segrar över Västerås och Sandviken har man blandat med storstryk mot Tillberga och en rejäl genomklappning mot Edsbyn, 2-18, vilket är fullkomligt osannolika siffror. Så det finns anledning att tro hemmalaget är revanschsuget ikväll.

Broberg avslutade med en seger mot Falun innan uppehållet och klättrade därmed upp på slutspelsplats. Där vore det förstås skönt att stanna. Vill man göra det så är de kommande tre matcherna nyckelmatcher. Det är aldrig lätt att vinna i Lidköping, men Broberg har segrar i de tre senaste seriematcherna mot Villa att luta sig tillbaka mot. Vi har med andra ord skrämt bort det där fruktade Villa- spöket som hemsökte oss för några år sedan. Broberg har ju på senaste tiden visat upp en mycket bra bandy, egentligen i varje match sedan annandagen. Det har tyvärr gett en förvånansvärt klen poängutdelning. Varför vet de flesta, så låt oss nu hoppas att skärpan i avslut har bättrats under uppehållet. Laget är, förutom Harri och Adam, intakt. Det enda orosmolnet är Johan Koch som haft lite känningar, men det mesta talar för att han spelar.

Gör Broberg ännu en bra match så har vi mycket goda chanser till seger, oavsett om Villa har en bra dag eller inte. Villaskribenten här på SvenskaFans menar att om Villa kommer upp i standard så kan inte ”lag som Broberg hota”. Där håller jag inte med. Kan ju vända på det och säga såhär istället: Om Broberg kommer upp i den standard man kan så hotar man ALLA lag, även Villa som verkar vara något speciellt.

Det återstår att se. Hemmaplansfördel för Villa är väl det som gör att det talar mer för Villa, inget annat. För övrigt ett riktigt ”bjudodds” på Broberg på Svenska Spel, 3,80!





Anders Jansson2008-02-06 10:12:00
Author

Fler artiklar om Broberg