-
-

Ramstark insats av Broberg

Den så viktiga matchen borta mot Vänersborg gick helt och hållet Brobergs väg. Man dominerade matchen från första till sista minut och hemmalaget gavs egentligen aldrig en chans. Slutsiffrorna skrevs till 5-1 efter ledning med 3-0 i halvtid och Broberg är fortfarande med i jakten på en slutspelsplats.

VÄNERSBORG – BROBERG 1-5 (0-3)
0-1 (5) Johan Koch, 0-2 (20) Joel Edling, 0-3 (28) Robban Dammbro, 1-3 (55) Tony Eklind hörna, 1-4 (78) Johan Koch, 1-5 (87) Erik Olovsson

Hörnor: 2-2
Utv: -
Publik
: 1262
Domare: Team Kent Lisell, mycket bra!

Av de två spelarna i laget som var osäkra så fanns åtminstone en spelare på isen denna kväll och det var Stefan Larsson. För Jonas Nygren däremot så satte ett ömmande knä stopp för spel och han fick fira sin 25-årsdag på läktaren. Lite omkastningar i och med detta innebar att P-J Wikström gick ner på högerhalven och kaptensbindeln den tog Magnus Fryklund hand om.

Första förtifem
Det kände ganska omgående att grabbarna var taggade till hörntänderna denna kväll. Man tog genast tag i matchen och såg otroligt fokuserade ut. Man vårdade bollen och värderade lägena att gå till anfall på ett mycket bra sätt. Man fick också en sån start som man alltid vill ha med ett tidigt ledningsmål och det ett riktigt delikat nummer vi bjöds på. Första halvans kung, Joel Edling, skickade iväg en av sina patenterade lyror. En stenhård krossboll strax över huvudhöjd och mycket vältajmad precis i Vänersborgs uppflyttning av laget som friställde Johan Koch med ungefär 30 meter och 0-1 hamnade i maskorna redan efter fem minuter.

Kvarten senare kom 0-2 och även denna gång var målet signerat Joel Edling. Den här gången skrev han dock både manus, regisserade och spelade huvudrollen när han från eget straffområde snirklade sig igenom hela hemmalaget innan han vispade in bollen bakom en maktlös Peter Johansson. När Robban Dammbro sedan i den 28:e minuten satte dit 0-3 efter att kommit loss på högerkanten så kanske jag inte ens behöver nämna vem som stod för framspelningen. Jo, just det, Joel Edling.

Broberg agerade äckligt disciplinerat i första halvlek. Det var inte riktigt samma våldsamma
offensiv som vi är vana att se utan istället värderade man lägena och satte in tre dödstötar i den första halvleken som avgjorde matchen. Utöver målen så var det en riktigt het chans som inte utnyttjades. Vänersborg skapade inte ett smack och kom ingenvart mot ett betydligt bättre och smartare Broberg.

Andra förtifem
Den andra halvleken började egentligen som den första slutade. Broberg hade full kontroll på händelserna och att Vänersborg fick in en reducering på hörna i den 55:e minuten störde inte laget ett dugg. Broberg fortsatte att spela med ett stort lugn och ännu större tålamod. Man öste inte riktigt på framåt som vi är vana att se och på egen planhalva var man omutliga. Knappt ett litet misslyckat bollsläpp på hela matchen och när Vänersborg gick till attack så styrde Magnus Fryklund sina trupper med järnhand och ingenting slank igenom.

Istället för ytterliggare reducering så var det Broberg som i den 78: minuten definitivt dödade matchen när Johan Koch smällde in 1-4 på volley efter ett frislag. I den 87:e minuten kom även 1-5 och det var ännu ett härligt mål. Erik Olovsson tog rätt åkning och blev sopren när han plockade ner ett långt utkast från Masken Wiström och satte bollen säkert i nät. Extra kul för Masken att få assistera till ett mål med ett härligt utkast. Tämligen sysslolös under hela matchen men han svarade för ett par bra räddningar.