2016-09-01 22:00

Bolivia - Peru
2 - 0

Högdramatiskt på Hällåsen

Gårdagens match mellan hemmalaget Broberg och gästande Edsbyn blev en av säsongens höjdpunkter om man ser till spänning och dramatik. Lagen turades om att ha ledningen och när Stefan Larsson kvitterade för sista gången så spikade han slutresultatet till 6-6 och en viktig poäng bärgades.

BROBERG – EDSBYN 6-6 (3-2)

1-0 (1) Stefan Larsson, 2-0 (2) Stefan Larsson, 3-0 (5) Johan Koch, 3-1 (9) Jonas Edling, 3-2 (36) Jonas Edling, 3-3 (55) Pär Törnberg, 3-4 (58) Jonas Edling, hörna, 4-4 (61) Stefan Larsson, 5-4 (81) Ted Bergström, 5-5 (85) Daniel Jonsson frislag, 5-6 (87) Magnus Olsson,
6-6 (89) Stefan Larsson straff

Hörnor: BIF 7, EIF 11
Utvisningar
: BIF 3x10, 1x5, EIF 6x10, 1x5
Publik: 1411
Domare: Team Håkan Sjösten

När det blev klart att Tillberga hade krigat till sig en pinne borta mot Motala så fanns det helt plötsligt en chans för Broberg att säkra slutspelsplatsen med en seger mot Edsbyn. I laget var Jonas Nygren tillbaka och även lite överraskande Adam Gilljam.

Samma visa som senast, jag börjar med att be om ursäkt för att rapporten dröjt. Denna gång har jag väldigt bra skäl.

Första förtifem
Förhoppningarna om poäng var stora på Hällåsens läktare denna söndageftermiddag. Men att Broberg skulle chocköppna på det sätt man gjorde var det nog ingen som kunde ana. Matchen var bara knappt halvminuten gammal när Joel Edling skickade iväg en lyra som Fredrik Åström i princip tog ner så att bollen ramlade ner mitt framför Stefan Larsson och en rättvänd 81:a med 20 meter kvar till mål brukar oftast betyda mål, så även denna gång. Och vi hade spelat i 31 sekunder. Knappt hade jublet över målet tystnat innan det var dags igen med ett mål som var snarlikt det första. Denna gång var det Jonas Nygren som lyfte en boll mot Edsbyns bakre regioner och återigen så var det nog Fredrik Åström som svarade för ett tveksamt ingripande. Stefan Larsson var den som lyran var avsedd för och när bollen slank igenom så stod Larsson där bakom och fiskade upp den. Men istället för att vända sig och skrinna mot målet så avslutade Stefan med ett snabbt skott med ryggen mot mål. Något som Anders Svensson inte var beredd på och Broberg hade 2-0 efter blott två spelade minuter. Men det var inte slut där. Efter drygt fyra minuter frispelades Johan Koch av Sigge Bezobrazov innan han hängde in 3-0 och Broberg hade fått en drömstart på matchen som hette duga.

Men Edsbyn kom tillbaka målmässigt och nu var det Brobergs tur att slarva i de bakre regionerna. 3-1 kom i den nionde minuten när Jonas Edling snappade upp en andraboll sedan Broberg slarvat bort bollen på egen planhalva. Men närmare än så kom inte gästerna för tillfället utan det var Broberg som skapade mest, dock utan resultat. Istället reducerade Edsbyn ytterliggare när Jonas Edling i den 36:e minuten styrde in 3-2. Ett resultat som stod sig till halvtid.

Andra förtifem
Andra halvlek fick en mycket olycklig start för Brobergs del som först fick både Robin Redin och Magnus Fryklund utvisade med en minuts mellanrum. När sedan även Calle Rutqvist blev utvisad så satt hela backlinjen på botbänken och det var skarpt läge. Att Edsbyn fick straff i samband med Calles utvisning gjorde inte saken bättre. Med Jonas Edling utvisad så fick Peter Törnberg äran att ta hand om straffen. Men till hemmapublikens stora glädje så gjorde Markus Wiström en makalös räddning på straffen. Tyvärr så kom istället kvitteringen redan i nästan anfall genom Pär Törnberg. Broberg redde ändå ut stormen ganska bra även om Edsbyn under den här perioden också tog ledningen genom Jonas Edling som slog in en hörna. Det är illa nog att spela med tre man kort och när det är just de tre försvarsspelarna som får vila samtidigt då blir det riktigt tufft.

Men Broberg replikerade så fort man hade fullt manskap. Stefan Larsson var iskall när han höll i bollen länge och letade skottläge framför Edsbyns mål. Läget dök upp och Stefan satte dit 4-4. Under perioden som följde var det en ganska massiv press av Broberg som gick för ett ledningsmål. Och ledningsmålet skulle också komma, men det dröjde ungefär 20 minuter. I den 81:a minuten var Johan Koch påpassligt framme och snodde bollen av Jocke Hedqvist innan han frispelade Ted Bergström som lyfte in 5-4 bakom Anders Svensson. I det här läget så kändes det som att Broberg skulle gå segrande ur striden.

Men det var inte slut på kallduscharna och kvitteringsmålet var ett riktigt skitmål. Ett frislag från sargen som lyftes in mot mål av Daniel Jonsson seglade över Masken Wiström och in i mål. Masken fick dock en tackling när han skulle plocka ner bollen och målet borde inte ha godkänts. Men det blev det och det var kvitterat och upplagt för ett raffinerat slut. Men att det skulle bli så raffinerat som det blev, det trodde nog inte många. I den 87:e minuten så tog gästerna ledningen sedan Magnus Olsson varit sist på en boll som tog många turer framför mål. I det läget kändes det som rullgardin. Men Broberg satsade allt på ett kort och flyttade upp laget. Bollen skickades in i ett välbefolkat straffområde och letade sig mot Ted Bergström. Precis innan nedtagningsmomentet så var det någon Edsbyspelare som vispade upp klubbladet i ansiktet på Ted som gick i backen. Domare Sjösten hade inte mycket annat att välja på än att blåsa straff. Straffexekutor blev Stefan Larsson som slog en straff som Anders Svensson var mycket nära att rädda, men den slank förbi och över mållinjen till slut. Edsbyn vaskade sedan fram en dubbelhörna där undertecknad inte vågade titta och det verkade ju funka, för det blev inga fler mål.