-
-

Kvartsfinal trots storförlust

Broberg hade inte en chans i bortamatchen mot Sandviken som man förlorade med 2-10. Men tack vare Villas seger över Bollnäs så fixade Broberg slutspelsplatsen med hjälp av bättre målskillnad. Nu väntar Västerås i kvartsfinal.

 Tänker inte gå in i någon djupare analys av gårdagens match. Broberg såg riktigt sega ut och hade aldrig någon chans mot ett Sandviken som imponerade med ett väldigt varierat spel med fin rörlighet. Det märktes också att Broberg saknade Magnus Fryklund som har blivit en riktig dirigent som styr det defensiva spelet. Och när spelare som Jonas Nygren, Robban Dammbro och Sigge Bezobrazov tvingades lämna planen så var Broberg utan avbytare och sneglade alltmer på matchtavlan.

Jag antar att de senaste två matcherna och speciellt den mot Edsbyn i söndags har sugit mycket must ur grabbarna. Men jag har inga problem med att ha överseende med gårdagens svaga insats. Dels på grund av att vi nu är klara för slutspel ändå och dels på grund av att Broberg egentligen inte har gjort någon dålig match sedan före jul och man kan inte alltid vara på topp. Allt är förlåtet! Bäst i Broberg för dagen var tveklöst Markus Wiström som stod för flertalet avancerade räddningar.

Men tack vare att Villa gjorde sitt jobb hemma mot Bollnäs så väntar nu alltså kvartsfinal mot Västerås efter att varken Sandviken eller Edsbyn valde Broberg. Det visar att dessa lag har rejäl respekt för Broberg eftersom man väljer att åka till Motala och Vetlanda istället för betydligt närmare Söderhamn. Och som det känns så passar Västerås bättre än Sandviken och Edsbyn. Kvartsfinalserien kommer att inledas på hemmaplan men vilken dag verkar ännu inte spikat. Det lutar dock åt att det blir på söndag.

Nyckeln för Broberg blir helt klart att vinna på hemmaplan. Gör man det så kan det bädda för en eventuell skräll. Nu får vi bara hoppas att de spelare med skavanker hinner kurera sig till söndag för ska vi ha en chans så bör vi ha fullt lag.

Spelarpoäng
3p
– Masken
2p – Gilljam
1p - Kochen




Anders Jansson2008-02-21 11:40:00
Author

Fler artiklar om Broberg