Dags för kvartsfinal
Dags för slutspel på Hällåsen!

Dags för kvartsfinal

Efter en lång serie där vi många gånger slitits mellan hopp och förtvivlan så lyckades vi efter en stark avslutning på serien ta oss till kvartsfinal. Där väntar nu Västerås i bäst av tre matcher. Broberg är underdogs men med god skrällchans.

Det stora målet är uppnått, att nå slutspelet. Men nu ska vi inte nöja oss med det. Vi ska givetvis göra allt för att ta oss ytterliggare ett steg. Broberg har nu nått kvartsfinal för fjärde säsongen i följd. Vi har fortfarande inte vunnit någon av dessa kvartsfinalmatcher. Närmast var vi dock säsongen 05/06 mot just Västerås och speciellt då på hemmaplan där matchen avgjordes i förlängning.

Nu ska vi alltså drabba samman med Västerås ännu en gång. Mötena lagen emellan i seriespelet har slutat med två Västeråssegrar. Men det har varit jämna matcher. 6-2 till Västerås i ABB Arena där två mål i slutminuterna av hemmalaget gjorde att siffrorna blev lite för stora. På Hällåsen slutade det med en 7-5 seger för bortalaget efter att det avgörande målet kom i sista sekunden. En match där Broberg var det bättre laget.

Nyckeln för Broberg blir att vinna dagens match på hemmaplan. Gör man det så sätter man hård press på Västerås. Och chans att vinna hemma det har vi absolut. Broberg är starka på hemmaplan och har visat upp ett imponerande stabilt spel ända sedan annandagen. Den enda plumpen var onsdagens bortamatch mot Sandviken där det märktes att grabbarna var slutkörda efter föregående helgs urladdningar. Nu har man haft tid att ladda batterierna och kommer till dagens match med ett helt friskt manskap, sånär som på långtidsskadade Harri Olbert.

Vi ska nu komma ihåg att ingen skugga faller över Broberg om man inte lyckas rubba Västerås. Man har gjort en klart godkänd säsong och egentligen så kan vi supportrar nu bara njuta av att få uppleva ännu ett slutspel. Men vad jag också vet är att ett Broberg som får till det mycket väl kan slå ut Västerås och avancera till en semifinal. Minns att Bollnäs gjorde det för några år sedan.

Nu sluter vi upp på Hällåsen idag och ger grabbarna vårt bästa stöd! Det är de mycket väl förtjänta av!

 
KOM IGEN BROBERG!!

Anders Jansson2008-02-24 10:43:00
Author

Fler artiklar om Broberg