Rond 2 i ABB Arena
Vi hoppas på glada miner i Broberglägret efter slutsignalen i morgon!

Rond 2 i ABB Arena

Broberg måste försöka gå på knock i andra ronden av kvartsfinalsspelet i morgon. Vid förlust är det slutspelat för våra gulsvarta hjältar, och därför är det bara att satsa järnet. Det är sannerligen dags att bryta förlustsviten mot Västerås nu.

Efter förlusten i vattenpolo-matchen på Hällåsen i söndags så är det vinna eller försvinna som gäller för Broberg i morgondagens möte mot Västerås. Det är ingen lätt uppgift som Broberg har framför sig. Västerås får ses som storfavoriter till vidare avancemang efter vinsten i går. Det kan gynna Broberg som har allt att vinna. Broberg har en sannerligen dyster förlustsvit både när det gäller kvartsfinalsmatcher och i möten mot Gurkorna. Bryts den tråkiga sviten i morgon månne?

Om man ska tro på alla så kallade experter så är det slutspelat för Gurt i morgon, men killarna i laget har lovat att inte vika ner sig och göra allt för att vinna morgondagens drabbning. Väderförhållandena kommer att vara optimala det vet vi. Det är inte direkt någon hemlighet att Broberg missgynnades av det myckna regnandet eftersom laget gärna spelar en snabb bandy med bollen efter isen. Våra skickliga skridskoåkare som är omtalade i bandysverige kommer att gynnas av bra förhållanden i den präktiga hallen.

Lägen i laget då? Robban Dammbro kommer inte att kunna närvara på grund av en sträckning som han ådrog sig i matchen senast. Visst är det ett avbräck för oss, men P-J går in och kommer att axla ansvaret istället. I övrig så är vi ordinarie.

Som sagt så krävs det stordåd av grabbarna om det ska bli en tredje match på fredag. Västerås har sett väldigt mänskliga ut den sista tiden och inte övertygat, så visst har Broberg helt klart en bra chans. Det krävs dock att alla spelar på toppen av sin förmåga samt att vi sätter våra lägen. Mot lag som Västerås så har man inte råd att bränna sina chanser utan det gäller att vara på tårna hela tiden. ”Masken” har verkligen övertygat i målet den sista tiden och han får gärna spika igen i morgon. Vi supportrar kommer att göra vårt för att hjälpa fram våra hjältar.

Västeråssupportrarna samt VLT har redan tankarna på semifinalsmatcher mot Edsbyn. Visst vore det skönt att knäppa dem på näsan?

Mitt tips: 4-4 efter full tid, och Brobergsvinst i förlängningen.

Forza Broberg!

Markus Pettersson2008-02-25 22:34:00
Author

Fler artiklar om Broberg