Silly Season Broberg/Söderhamn - Raggarn till Bollnäs!

När isaggregatet är avstängt och sommarhelvetet nalkas så börjar Silly Season. Brobergredaktionen kommer att försöka hålla lite koll på vad det ryktas om i stugorna. Vilka kommer och vilka går? De senaste uppdateringarna skrivs i rött.


Klara nyförvärv

Daniel "Popa" Jonsson, Edsbyn
Ännu en förlorad son har tagit sitt förnuft till fånga
och valt att gå tillbaka till moderklubben. Popa valde
alltså Broberg efter tre säsonger i Edsbyn. Han har nu skrivit
på för tre säsonger med Broberg och supervärvningen är
i hamn. Välkommen hem, Popa, du är efterlängtad!

Dennis Wasberg, Sirius
Det som varit klart en tid är nu officiellt. Dennis återvänder till moderklubben efter två säsonger i Sirius där han har utvecklats till en målvakt av riktigt hög klass. Dennis har ritat på för två säsonger och vi hälsar honom välkommen tillbaka till Broberg!

Förlängda kontrakt

Joel Edling
Bästa brorsan Edling är klar för en fortsättning i klubben då han valt att utnyttja sitt optionsår. Joel gjorde en mycket bra andra halva av föregående säsong och han är en viktig byggsten i laget som nu börjar anta sin färdiga form inför säsongen 08/09

Stefan Larsson
I samband med att Popa återvände till moderklubben så skrev Stefan Larsson på ett nytt kontrakt med klubben. Stefan har skrivit på för två säsonger rakt av och har uppenbarligen fått en rejäl nytändning. Tack Stefan!

Johan Koch
Johan valde att omförhandla och förlänga sitt kontrakt med 1+1 år. Något vi tackar för då Johan var en av föregående säsongs allra bästa spelare, i sin första elitseriesäsong.

Rykten in 


-


Rykten ut 


Markus "Masken" Wiström
Målvakten som fick ta hela ansvaret när Harri Olbert gick sönder är på väg från klubben. Masken gjorde en grym säsong och imponerade stort. Nu ser det ut att bära av upp till Sundsvall igen.

Övrigt

Joel Edling och Sigge Bezobrazov och är  nära nya kontrakt.

Klara spelarförluster

Erik "Raggarn" Olovsson, Bollnäs
Det är med en mycket stor besvikelse som vi konstaterar att Erik byter Broberg mot lokalkonkurrenten Bollnäs. Erik har haft svårt att ta en plats på sin ordinarie plats och mest spelat i anfallet under den senaste säsongen och där gör han sig inte riktigt rättvisa. En mycket överraskande, eftersom Erik stod under kontrakt, och tråkig förlust då Erik har blivit en stor publikfavorit och profil med sin frejdiga spelstil. Vi får nu lyckönska honom i Bollnäs och hoppas att han inte ställer till förtret för oss i kommande derbyn!

Ted Bergström, Motala
Enligt Motalas hemsida så har Ted skrivit på för klubben från Östergötland. Ted har ritat på för två säsonger och vi får önska honom lycka till i den nya klubben och hoppas att han någon gång återvänder till klubben där han är fostrad.

Micke Nilsson, Ryssland?
Micke ska ha fått anbud från en rysk klubb och överväger att testa sina vingar i det stora landet. Vilken klubb det är framgår dock inte. Enligt Arbetarbladet.


Kontrakterade spelare
Jonas Nygren
Robban Dammbro
Harri Olbert
Calle Rutqvist
Johan Koch
Magnus Fryklund
Robin Redin
Adam Gilljam
Jonas Engström
Erik Jonsson
P-J Wikström
Emil Melin
Vadim Archipkine
Dennis Wasberg
Stefan Larsson
Daniel Jonsson
Joel Edling

Kontraktslösa
Sigge Bezobrazov
Micke Nilsson
Krystian Larsson
Markus Wiström

Redaktionen2008-04-19 21:50:00
Author

Fler artiklar om Broberg