3 dagar kvar till seriepremiären!

3 dagar kvar till seriepremiären!

Nu på fredag får vi äntligen se Helenelunds IK lira bandy i division 1 igen! Vi möter våra gamla rivaler Gustavsberg på bortaplan, men just nu är det lite osäkert var denna spelplats blir...

"Gurra" och "Lunden".
Två lag som drabbat samman otaliga gånger.
Nästan alltid i toppskiktet.
Två lag som alltid har höga ambitioner och vill kliva upp i Allsvenskan.
En tuff start på säsongen för vårat kära Helenelund, men ingen omöjlig uppgift. Visst, det blev torsk två gånger om förra säsongen, men historiskt sett har det varit synnerligen jämnt genom åren, och så här i inledningen av säsongen är det omöjligt att utse någn "favorit" när lagen skrinnar ut på isen.
Och isen, ja den är på gång på Sollentunavallen (linjer läggs i morgon onsdag), men hur den ser ut på Ekvallen vet åtminstone inte jag...

Förhoppningsvis blir det spel på mysiga Ekvallen (eller "Bibliotekvallen" som vi med en glimt i ögat kallar den, då det trots mycket folk på läktarna alltid är väldigt tyst på hemmaläktarna), men risken/chansen finns att isen inte är spelbar än.
Det finns en "Plan B".
Om Ekvallen inte är spelklar kl 19:30 på fredag spelas matchen i stället i Gubbängens skridsko-  och bandyhall med avslag 21:00 samma fredag.
Då blir det sen hemkomst för oss rödsvarta, men vi har varit med om värre...

Förra säsongen premiärspelade HIK borta mot DIF, i just Gubbängen, klockan 21:00, på en söndag!!
Att HIK vann var ju jättekul, men att ta sig hem från "Gubbis" så sent en söndag var inte lika roligt.
Och än mindre roligt var det när man gick upp för att jobba dagen efter, om man säger så...

Hemmapremiären för HIK sker nästa helg, då vi på söndagen den 26/11 tar emot ytterligare ett lag vi har haft åtskilliga duster med genom åren, som numera har just Gubbängens hall som hemmaarena; GT/76.

Och sen rullar det på.... men mer om detta allt eftersom säsongen framskrider.

Avslutningsvis kan vi lugna alla motståndarsupportrar, motståndarlag, domarteam, samt alla inblandade i och runt HIK att vi även denna säsong lovar att inte bränna av bengaler, bangers, ägna oss åt planstormningar, kasta saker på folk, sjunga förnedrande ramsor, eller på andra sätt bete oss otrevligt.
Sådana är inte vi i The Lundeners.
Vi värnar om svensk bandykultur, och det kommer vi alltid att göra.
Vi träffar gärna motståndarsupportrar före/efter match (eller både och) för att snacka bandy, dricka ett par öl, och dela med oss av våra bandyminnen.
Det går att vara supporter till ett lag och tillbringa tid med supportar till andra lag utan att det ska uppstå dispyter.
I den vackraste av vintersporter ska sådana dumheter inte ens existera.
Så länge jag och mina vänner i The Lundeners stöttar vårat lag på vårat uppskattade sätt känns det som att vi i alla fall drar vårat strå till stacken för att denna dessvärre kraftigt krympande idrott ändå mår i alla fall lite bättre av våra gärningar.
Vi hoppas och tror det i alla fall.

Heja Lunden!

"Maybe it´s because I´m a Lundener, that I love Lunden so..."

Stefan T2023-11-14 20:52:00
Author

Fler artiklar om Helenelund