2 matcher med olika karraktär

2 matcher har spelats, oavgjort borta mot tabelljumbon Lesjöfors IF och vinst hemma mot Tillberga Ik Utv

I söndags åkte AIK till Grängesberg för att spela mot Lesjöfors IF. En match som borde blivit en enkel seger för AIK , men troligtvis för att just den inställningen fanns i laget så klev man ut på isen som segrare redan innan matchen och föll snabbt in i ett lågt tempo istället för att utnyttja sin skridskoåkning.
Mycket boll transporterades av enskilda spelare istället för att låta bollen sköta jobbet vilket underlättade för Lesjöfors försvaret.
Ledning med 2-1 i halvlek och möjlighet till nya tag i andra.
Dock fortsattes det med mycket transporterande av boll och Lesjöfors satsade på kontringar.

Matchen slutade 3-3 och AIK åkte hem mindre nöjda med sin insats och inställning.

I onsdags var det sen tur att spela mot Tillberga IK Utv, ett revanschsuget AIK klev ut på Bergshamra IP och visade vad rätt inställning kan göra.
AIK tog ledning efter 8 min och fortsatte kämpa på, matchen svängde en del fram och tillbaka i detta skede och Tillberga kvitterade snabbt.
I 26:e minuten klev Richard Sandsund sitt första av 2 mål på en retur.
Med 5 min kvar av första halvlek lyckades AIK göra ett litet ryck och gick till halvtidsvila med ledning 5-3

I andra halvlek vårdade AIK bollen väl och lyckades avstyra Tillbergas anfall på ett effektivt sätt.
I 90+ minuten så lyckades tränare Per Hettman tillslut få in segermålet på en kanonträff på hörna.

Vinst 6-4 mot Tillberga IK Utv var en bra julklapp.

Nu väntar klassiskt Annandagsderby mot DIF borta på Spånga IP. Serie etta mot serie två.