Vinst i säsongens första träningsmatch!

AIK vann säsongens första träningsmatch som spelades mot div I-kollegan BK Derby med 5-3 (2-1). Det efter stundtals övertygande spel mot en motståndare som kvalade till Allsvenskan förra säsongen.

Det var säsongspremiär på stor is för AIK i och med söndagens match i ABB Arena, Västerås. Det märktes dock inte. AIK bjöd på en varitationsrik och underhållande bandy framåt kompletterat med ett hårt jobbande och säkert spelande försvar. AIK var det bättre laget för dagen och borde/kunde vunnit med betydligt större siffror efter en mängd klara lägen som dock missades. Bland annat då tre rena frilägen i andra halvlek med resultaten en ribbträff, en stolpträff och ett avslut över det öppna målet. AIK hade 5-1 men Derby kunde snygga till siffrorna tack vare två hörnmål när AIK blev lite för bekväma alternativt att orken tröt i slutet av matchen. Försvarslinjens säkra agerande bekräftas ytterligare av att BK Derbys samtliga tre mål kom på hörnor. AIK stötte högt och mötte sina motståndare på halva plan vilket gjorde det väldigt svårt för BK Derby att bygga några anfall. Derby är ett bra lag som siktar på serieseger denna säsong och därmed avancemang till Allsvenskan.
AIK:s ytterhalv Robert Hannus var planens i särklass bäste spelare med flera fantastiska fram- och frispelningar. Vidare gjorde bollhållaren på mitten, Jacob Lindstam ett stabilt intryck liksom Christoffer Alberts med sina tre mål. Henrik Hermansson, nyförvärv från Nitro/Nora BS, debuterade och visade att han kommer att tillföra mycket i AIK:s offensiv. Niklas Landeskog säker som libero och målet agerade Erik Hägglund (första halvlek) och nyförvärvet från Spillersboda, Ronnie Jansson (andra halvlek) lugnt.
AIK kom till spel med blott två avbytare och saknade bland annat Per Hettman, Richard Sandsund samt Christopher Lunde.
Nästa träningsmatch spelas även den i ABB Arena i Västerås. Det på söndag (7/10) mot Målilla GoIF (div I Södra) med avslag 12.00.
AIK-BK Derby 5-3 (2-1)
0-1 (4) (hörna)
1-1 (19) Christoffer Alberts
2-1 (44) Christoffer Alberts
3-1 (46) Christoffer Alberts
4-1 (49) Henrik Hermansson (hörna)
5-1 (59) Rickard Öster
5-2 (80) (hörna)