3 - 6

Andraplatsen nära efter ny seger
3+1 av Jocke mot sin gamla klubb.

Villa vann bortamatchen mot Vetlanda med 6-3 efter 3-1 i paus.

Till den här matchen i Hydro Arena så plockade Villa in Theo Lewerin i truppen istället för Alexander Karlgren. Dessutom ställde sig Jesper Thimfors i kassen igen. I övrigt identiskt lag jämfört med onsdagens segermatch mot Frillesås.

Matchen började med ett gigantiskt bollinnehav för Villa vilket också resulterade i tre mål första tjugo minuterna. Jocke Andersson satte 1-0 på en högerhörna. Inget jätteskott men bollen letade sig in ändå. 2-0 var vackert där Joel Broberg satte ett djupledspass till Johan Esplund som skickade in bollen framför mål där Tim Persson hade en tom kasse att fixa nätrassel på. 3-0 styrde sedan Jesper Eriksson in på volley efter passning från Tim.

Strax efteråt reducerade Vetlanda på en hörna. Thimfors gjorde en bra räddning på förstaskottet men returen satt i mål inskickad av gamle villaiten Axel Ekholm. Efter detta mål så jämnade spelet ut sig betydligt. Det var dock tämligen chansfattigt och paussiffrorna skrevs till 3-1 i Villas favör.

I början av andra halvlek så utökades ledningen till 4-1 när Jocke klappade in bollen på ännu en volley efter ett inspel från från Felix Pherson. Ånyo hade Villa ett stort spelövertag och kunde hålla i bollen långa stunder. Därför var det lite överraskande Vetlanda som gjorde nästa mål via Eeto Peuhkuri i ett av deras få ordnade anfall.

Efter det målet trodde man kanske att Vetlanda skulle flytta upp sina positioner och sätta lite tryck på Villa men icke. Villa ägde boll mer än någonsin tidigare i matchen. Ibland flera minuter i sträck medans Vetlandas spelare bara stod på egen planhalva och väntade.

Kan tyckas lite märkligt att Vetlanda inte gick upp och satte press på Villa när man var i tvåmålsunderläge. Nog för att Vetlanda gärna spelar på omställningar men hur ska det kunna bli några omställningar om man överhuvudtaget inte stör Villas spel någonting. Villa kunde bekvämt spela runt utan att gå till några onödiga attacker och riskera bolltapp. Man ledde ju med 4-2.

I sista minuten av ordinarie speltid så stod Jocke för en delikat prestation när han först drog en försvarare och sedan tunnlade nästa innan han överlistade David Borvall i Vetlandakassen för helt matchavgörande 5-2. Vetlanda reducerade på övertid genom Pontus Vilén innan Jocke efter ett långt utkast från Thimfors osjälviskt serverade Esplund bollen för avslutande 6-3.

En säker och trygg seger för Villa efter en av säsongens bättre insatser. Känns som man är på väg att snäppa upp formen inför slutspelet. Till viss del givetvis beroende på att man nu kan träna och spela med ordinarie manskap. Självklart betyder det mycket.

Villa möter nu Sandviken hemma på fredag i nästa vecka. Eftersom Sandviken noterades för sin andra raka förlust så ligger Villa tre poäng före i kampen om andraplatsen. Ser riktigt bra ut där alltså.