2019-08-24 16:00

Bristol Rovers - Oxford
3 - 1

Ännu en hedersam förlust

Som rubriken lyder så var det dags igen, en finalkandidat kom på besök till Hällåsen med favoritskapet på sig. Precis som Hammarby kom Sandviken undan med blotta förskräckelsen efter en knapp seger. 4-6 slutar matchen till SAIK.

Återigen så måste jag börja med att gnälla på.. Ja vad nu problemet är med invånarna i Söderhamn. 1011 åskådare ikväll, skrev på twitter innan matchen att allt under 1000 är katastrof, så för att citera mig själv från stycket innan så kom vi undan med blotta förskräckelsen. Brukar säga att om man kan gå ner från läktaren utan att behöva trängas mitt under matchen är det för lite folk på plats, och det var exakt vad man kunde göra ikväll. Länsderby mot ett av Sveriges bästa lag, fyra minusgrader i luften, ingen blåst, ingen snö och fredag. Förstår inte vart allt folk håller hus? Du som läser detta och inte var på plats ikväll trots du hade möjligheten, kommentera gärna varför du inte var det, det här måste vi lösa.

Själva matchen då, det såg ut som att Broberg tog tag i taktpinnen från start men hade uppenbarligen fel då bollen låg i mål bakom Dennis efter knappt fyra minuter på klockan. Muhrén stod för målet och vet inte riktigt hur det uppstod, då jag tyckte Broberg hade bollen under kontroll i backlinjen men efter jag kollat bort fem sekunder var det mål. 0-2 skulle inte heller vänta alltför länge på sig, då Edlund kommer igenom och rullar in dem svartvitas andra mål för kvällen. Även 0-3 skulle komma innan Broberg kom in i matchen, då Linus Forslund åker ner och vid kortlinjen spelar bollen in till Pettersson som från en dryg meter spelar in bollen i mål. Såg alldeles för enkelt ut från läktaren, men vet samtidigt inte heller vem av dom gulsvarta jag ska gnälla på i den situationen så kanske inte ska yttra mig. Mål vart det iallafall.

Har en sak klart för mig när det gäller bandymatcher på Arena Hällåsen i Söderhamn, det är aldrig bra att leda med 3-0/0-3. Vet inte hur många gånger vi ledat med 3-0 mot ex. Edsbyn för att dom sen kommit tillbaka, alltid. Hemmapremiären mot Bajen ledde vi med 3-0, för att nämna ett till exempel. Så kände att detta var inte kört än, och även idag så skulle jag få rätt då Söderberg sätter 1-3 när klockan gått upp till 33 minuter, vilket var Martins första mål som spelare för Broberg/Söderhamn. Även 2-3 skulle komma före halvtid, då Engström sätter sin första för kvällen med sju minuter kvar till paus. Kontakt, och det syndes på isen. Broberg var nöjda med detta till halvlek, och Sandviken höll undan för att få prata igenom i halvtid. Så dom sista fem minuterna kommer inte gå till bandyhistorien.

Den andra halvleken fick en rejäl rivstart då Stefan fick en boll i djupled av Nygren och efter att Bergman drällt med bollen så fick Larsson tag på den och vispa till bollen på halvvolley på ett sätt som han bara kan och drygt 0,12 sekunder senare small det i nättaket, en av kandidaterna till årets mål. En annan som kan det här med drömmål är #8 i Sandviken, Säfström står det på ryggen och hans 3-4 var en riktigt delikatess, tyvärr åt fel håll. Säfström tog fart och åkte igenom fem-sex spelare innan han sprättade upp bollen i nättaket bakom Wasberg, galet snyggt. Var tvungen att kolla så det inte var Scv...hesnikov.. Svesjnikov (fick googla fram det) som spelade kvar i Sandviken men nej, Säfström var det.

Kvitteringen skulle dock inte dröja mer än fyra minuter då Engström som sista man uppställd på en hörna får öppet skottläge och sätter bollen i mål efter ett relativt lågt skott. Men Edlund var tyvärr inte klar för kvällen, då han blev helt frispelad av Muhrén i minut 62 och enligt alla Brobergspelare och även en hel del personer på läktaren så var Edlund tokoffside, för han blev helt sopren, men domaren såg ut att stå bra till så får lita på hans omdömme och mål var det, 4-5. Kvarten kvar, Nygren åker på en utvisning och Saik får straff, Edlund med chans på hattrick men gummiarmen gör sig synlig och Dennis tar straffen. Broberg är dock aldrig riktigt nära 5-5 även om spelet ser skapligt, och Erik Pettersson stänger matchen på hörna och i den 88" med sitt 4-6.

Brobergs tre stjärnor ;

3 stjärnor. Jonas Engström
2 stjärnor. Rolf Larsson
1 stjärna. Stefan Larsson
*1 stjärna. Dennis Wasberg

(* Straffräddningen plus stabil insats går inte att undvika att nämna.)

Trots detta så ska Broberg var så nöjda man kan vara med en förlust, då vi står upp bra mot ett lag som tidigare i veckan golvade Villa med 12-3. Nu har vi mött den förhandstippade topptrion Hammarby, Villa och SAIK på Hällåsen och har en målskillnad på 13-14. Klart godkänt. Nu väntar ett klar lättare program då Broberg nästa åtta matcher består av ;