Ännu en tvåsiffrig seger för Villa
Martin Johansson dubbel målskytt mot Broberg.

Bortamatchen mot Broberg vanns med 10-3.

När Villa åkte upp till Söderhamn för match mot Broberg i Helsingehus Arena så gjorde man det med helt identisk trupp som besegrade Vetlanda i onsdags.

Villas start på matchen var rent brutal. Man satte högsta fart direkt och gick högt upp och störde Broberg gång på gång som hade jättesvårt att freda sig. Det gav också utdelning i målprotokollet då det stod 3-0 efter dryga tio minuter. Martin Johansson på hörna, Christoffer Edlund och Alexander Härndahl var målskyttarna.

Efter denna överkörning inledningsvis så lugnade Villa ner sig lite. Ganska förståeligt eftersom det var omöjligt att hålla det tempot man hade i början av matchen. Martin Johansson gjorde ytterligare ett hörnmål innan Broberg reducerade. Ledningen med 4-1 i paus borde varit ett par mål större då Edlund, Härndahl och Jesper Eriksson hade ett par jättelägen.

I början av andra halvlek punkterade Villa matchen definitivt med två snabba mål av Albin Thomsen och Joel Broberg. Joels mål var matchens vackraste när han plockade ner Petter Björlings perfekta lyftning som om han hade lim på klubban och sedan avslutade lite retfullt med att sätta bollen mellan målvaktens benskydd.

Resten av matchen genomfördes på ett rätt så myspysigt och behagligt sätt och slutsiffrorna skrevs till 10-3 och Villas tredje raka tvåsiffriga seger. Vi fick bland annat se ytterligare två hörnmål. Christoffer Edlund och nyblivne storskytten Jesper Eriksson satte dessa. Fyra hörnmål utspridda på tre olika spelare är ett mycket gott betyg åt Villas skytte.

Villa är riktigt bra för tillfället både när det gäller offensiven och defensiven. Det lite mer aggressiva och höga försvarsspelet som man gnuggat in har fungerat mycket väl i de senaste matcherna. Ska bli intressant att se hur det blir när man möter de förväntade topplagen. Om man vågar pressa lika högt då eller om man faller ner lite djupare vilket väl vore mer troligt. En annan skillnad på denna säsongens Villalag är att man i stort sett kör på hela vägen till slutsignalen. Tidigare hade nog flera spelare tagit på sig skridskoskydden vid 6-1 redan men nu vill man hela tiden ha mer.

Stort grattis förresten till Alexander Härndahl som fick näta på sin 18-årsdag. Han och resten av Villa är nu serieledare i den haltande tabellen eftersom Sandviken förlorade mot Hammarby i fredags. Nästa vecka innebär två matcher för Villas del. Hemma mot Tellus på onsdag och borta mot nyss nämnda Hammarby på fredag. Förhoppningsvis kommer vi få se Johan Löfstedt tillbaka i spel igen i någon av dessa matcher om han inte drabbas av ett bakslag på träningarna fram tills dess.

Hatten av också till Villas damlag som under lördagen spöade ett upphaussat AIK med 7-5 och fortfarande är obesegrade i damernas elitserie.