Äntligen seger!

IFK Motala tog igår sin första seger i allsvenskan efter 7-3 vinst mot Frillesås. Ett resultat som borde varit betydligt större.

Att IFK skulle vara ängsliga och nervösa inför gårdagens match var det nog mer än bara jag som var när Frillesås kom på besök till Motala. Därför var det mycket glädjande att skåda att så var inte fallet utan man trummande på och hela laget deltog i spelet med bra fart och ett jävlar anamma. Frillesås backade som väntat hem med i princip hela laget och bara väntade på att IFK skulle göra misstag som man gjort i dom två första seriematcherna. Men man visade tålamod och man bjöd inte motståndarna på allt för mycket i matchen.

Frillesås taktik var ganska tydlig med att söka sig till fasta situationer vilket man även gjorde sina tre mål på. Ska det finnas något att klaga på hos IFK så var det väl just att man släppte till några hörnor och Frillesås första mål på frislag ska man bara ha anser jag. Sen borde man nog gjort minst 2-3 mål till med tanke på chanserna man skapar. Två frilägen gick i stolpen, man stundtals bombarderade Frillesås målvakt som gjorde en bra match.

Förhoppningsvis så fortsätter IFK på den här vägen man började igår och då kommer vinsterna fortsätta att rulla in.

Målen igår: Eric Ågren 2, Oskar Folkesson 2 , Björn Einarsson, Jonas Eriksson och Jonas Tell

Forza Blåvitt!

Krister Selg2013-11-24 11:07:50
Author

Fler artiklar om Motala