3 - 4

Årets första seger
Johan Löfstedt en av Villas bästa spelare i matchen mot Motala.

Villa vände ett underläge och vann bortamatchen mot Motala med 4-3.

Till den här matchen så var Johan Löfstedt, Jesper Eriksson och William Arvidsson tillbaka efter sjukdom. Istället så hade Martin Johansson insjuknat och fick lämna återbud. Dessutom spelade inte Johan Esplund efter sin axelskada senast. Eftersom Sune Gustafsson fortfarande inte är helt kurant efter den skadan han ådrog sig i december så fick Theo Lewerin göra debut från start som back tillsammans med Martin Andreasson. Ludvig Johansson gick ner och spelade libero.

Det blåste rätt så rejält och Motala fick spela i medvind första halvlek. Man kändes lite hetare än Villa och tog också ledningen på en hörna genom Victor Hulthammar. Villa hade några halvhyfsade lägen men skapade inte särskilt mycket. Det gjorde egentligen inte Motala heller i en ganska händelsefattig halvlek. Ett mål till blev det ändå och det var hemmalaget som gjorde även detta. I en omställning så hakades snabbe ex-villaiten Elias Gillgren och det dömdes straff. Den sköt Victor Hulthammar i mål till sitt och Motalas andra mål.

Det kändes som att Villas stora chans var att utnyttja medvinden i andra halvlek och framför allt då första kvarten när isen fortfarande var i någorlunda speldugligt skick. Isen blev annars snabbt väldigt dålig och höll inte mer än 15-20 minuter i båda halvlekarna. Villa gjorde som man hoppades och utnyttjade medvinden och den skapligt spelbara isen. Man satte full fräs framåt och innan tio minuter hade spelats så var det kvitterat. Jocke Andersson fick lite yta och susade igenom Motalalaget och reducerade innan Johan Löfstedt snabbt därpå skvätte in en högerhörna till 2-2.

Kort därefter så hade Jocke en dubbelchans att sätta Villa i ledning men båda lägena brändes. Istället kom ledningsmålet efter 67 minuter via en omställning där Löfstedt passade Jocke som trampade förbi ett par motståndare och avslutade säkert. Motala hade sedan en farlig kvitteringschans när deras andre ex-villait Philip Florén fick ett kanonläge men då gjorde Jesper Thimfors en grym parad. Med 80 minuter spelat så stod Martin Karlsson för en underbar soloprestation där han från egen planhalva gled förbi flera Motalaspelare innan han från snäv vinkel bombade upp bollen i bortre krysset. 4-2 och segern kändes nära.

Det skulle dock bli spännande ända fram till slutet när Jonas Enander snabbt reducerade för Motala. Eftersom det var totalt omöjligt att spela någon vettig form av bandy i det här läget så innebar slutet av matchen att Motala lyfte långt mot Villas straffområde och Villa svarade med rensningar i form av lika långa lyft åt andra hållet. Efter ett par tilläggsminuter så flöjtade domaren av det hela och årets första seger kunde räknas in för Villas del.

Med tanke på den knackiga form man visat upp på sistone och att man dessutom som vanligt saknade ett par spelare så tycker jag Villa gjorde en strong insats i den andra halvleken. Att vända ett tvåmålsunderläge i en svår bortamatch under de tuffa yttre förhållandena som var tyder på stark moral. Förhoppningsvis kan den här segern ge laget en liten boost framåt.

I och med segern så är Villa nu bara en poäng bakom Sandviken på andra plats. Nästa match är på lördag hemma mot Åby/Tjureda och det blir en speciell tillställning eftersom Villa fyller 86 år just denna dag. Detta firas bland annat med billigare entrépriser till matchen.