Bempa Eriksson nöjd med Boltic
Bempa Eriksson tycker att Mattias Svensson och de andra spelarna i IF Boltic gjorde en helt ok insats mot Hammarby. Foto Anders Andersson.

Bempa Eriksson nöjd med Boltic

Ingen mindre än Bempa Eriksson hittade ner till Tingvalla Isstadion när IF Boltic anno 2010/2011 begick hemmapremiär igår mot Hammarby. Han tippade dessutom nästan rätt slutresultat, 1-10 mot 2-10 som matchen slutade.

- Starten var som jag hade tänkt mig. Vi var ett gäng på plats här innan matchen som käkade lite mat och tippade utgången. Jag tippade 1-10, så det var ganska nära.

- Jag tror det här är nyttigt för Boltic som inte har varit ute så mycket på stor is att man har de här fyra tuffa matcherna i inledningen av serien (Västerås borta, Hammarby hemma, Villa Lidköping borta och Edsbyn hemma)

- Det är inte de här lagen man ska rå på utan förhoppningsvis får man upp ett tempo som man kan ha nytta av när man möter de andra lagen som man ska slå. Jag tycker trots 2-10 var man bättre än vad jag trodde innan, säger Bempa Eriksson och vi kommer in på Katrineholm och Falun.

- Jag tror inte att Boltic blir något nytt Katrineholm eller för den delen Falun. Man har hört det men jag tror att de kommer vara med i matcherna mot de andra sämre lagen och trots siffrorna ikväll (läs igår) var det lite bättre mot ett sådant här lag som pressar på och i trycket kommer de slarviga passningarna. Hammarby fick några enkla mål. Som sagt blir det inget nytt KSK eller Falu BS, det kommer bli tuft i slutändan men Boltic är bättre än de två nämnda lagen.

Sen med tanke på förutsättningarna..

- Ja tycker att tempomässigt för att bara ha varit på stor is fyra gånger tidigare och spelat några träningsmatcher kan man inte begära så mycket. Visst var det stillastående ibland men stundtals var det bra och jag tror att det här kan bli mycket bättre. Det är som jag säger; de här matcherna är inte dom som man ska vinna utan de som kommer längre fram i framtiden när man möter de andra lagen som man slåss med om nedflyttning, säger Bempa och fortsätter.

- Det är kul att Ola Fredricson och Rickard Timmerklev som har varit med i många år ställer upp och gör sitt för föreningen.

# Hur var det att vara tillbaka på Isstadion?

- Jo, jag är allt ofta här och tittar. Det är skoj tycker jag och nu ikväll (läs igår) var det framförallt  kul att se Hammarby som jag inte tycker är lika bra som förra året. Jag tror inte de blir svenska mästare i år utan tror det finns andra lag. Nuhar de tappat några duktiga i Kalle Spjuth och Daniel Karlsson som är väldigt viktiga framåt för dem så dom får inte lika lätt som ifjol, säger Bempa och avrundar.

- Jag ser de flesta matcjerna hemma, sen bär det upp till Falun och där blir det några matcher. Sen har vi SM-finalen som jag aldrig missar, det är fest.

Anders Andersson2010-11-04 08:01:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match