Bitter förlust mot svenska mästarna

Då var premiären avklarad, dom regerande mästarna kom på besök till Hällåsen. Vädret var perfekt och det var upplagt för en bra kväll.

Matchen var bara fem minuter gammal då Nygren gjorde säsongens första mål, kom igenom bra med ett par finter och med ett skott som det såg ut som att Jonas fick en dålig träff på men det hindra ju inte bollen från att smita in mellan benen på Hedberg i Bajen-kassen. 1-0 och vild glädje på huvudläktaren. Matchen fortsätter i ett bra tempo efter målet på den perfekta isen som Hällåsen bjöd på ikväll. 2-0 kom efter kvarten, då Öhrlund serverar Engström som får göra sitt första Elitseriemål för Broberg sen återkomsten från Ljusdal. 3-0 skulle även det komma, då Öhrlund är snabbt framme och sätter dit returen på Nygrens skott. Så långt allting väl, men dom grönvita skulle börja tala, och det genom sina hörnor.

Jesper Jonsson fick göra det första bortamålet, då han fick bra träff på en hörna och bollen satt rakt upp i nättaket. 3-1 och det var även ställning då matchen fick ett väldigt avgörande skede vid 42 minuter på klockan, då Broberg har rejäl press och bollen är i ribban innan Bajen får tag i den och lyckas kontra till sig en hörna vilket leder till ytterligare ett reduceringsmål.  3-2 är ett faktum istället för centimetrar ifrån 4-1 i anfallet före, marginaler kallas det.

Tycker det känns som att Broberg har en väldigt ful ovana att släppa in mål precis före halvtid, alltså kring minut 40-45, jag vet inte om det bara är nåt jag har fått för mig eller om det är så. Skulle vara intressant att få fram statistik på det. 3-2 blir iallafall halvtidsresultatet.

Den andra halvleken startar och halvlekens första mål kommer efter 53" då Rolf Larsson på passning från Edling kommer fri och efter både räddning och returräddning från Hedberg så gör Larsson mål på tredje försöket då inte bollen kan hållas ifrån målet längre. Bollen petas nästintill in från mållinjen.

I detta läge var det inte mycket som tala för att Broberg skulle tappa detta, spelet såg bra ut och Bajen var i stort sett bara farliga på fasta situationer. Men tyvärr skulle dom ju få fler hörnor, Pizzoni gör 4-3 även det på hörna när 25 minuter återstår av matchen. Det skulle dröja tills den 73:e minuten innan bortalaget gjorde sitt första spelmål för kvällen då återigen Pizzonis klubba var sist på bollen, på fin assist från #40 med grönvit tröja för dagen men alltid en Brobergare, Adam Gilijam.

Det var nu man fick se varför Bajen vann finalen på Friends i våras, kom i anfall efter anfall, trots det stod Broberg upp bra men det skulle förstöras av att Stefan "X:et" Erixon kommer in i i straffområdet och sekunderna senare hörs visselpipan och domaren håller armarna precis som Erixons smeknamn, straff. En straff som såg lite billig ut på det 100 meters avstånd jag såg situationen på, och den blev ännu mer oviss när dom 1000 helt opartiska på huvudläktarna tyckte de också, men straff blev det och inget misstag från Erixon, 4-5.

Men det kändes som att Broberg var värda en poäng idag, och det kändes som att vi hade en bra chans på det. Det var trots allt 14 minuter kvar att spela. 5-5 skulle komma också, sju minuter återstod när Robban Dammbro skjuter utifrån och med ett bra skott som dessutom ändrar till en högre rikting efter styrning på en back, så blir skottet helt otagbart och kvitteringen är ett faktum. Men jag vet inte vad det riktigt beror på, att Hammarby är ett lag med en vinnarmentalitet som inte går att köpa på burk kanske, men 5-6 och segermålet får stockholmarna in när endast ett par minuter återstår då Erixon lyfter bollen genom Brobergs försvar och Einarsson möter bollen perfekt och fri med Wasberg i straffområdet kan Dennis inte mycket göra trots flera fina räddningar i matchen och dom dryga 40 personerna på bortasektionen får jubla sist. Strax efter det blåser domaren av matchen och dom förväntansfulla hemmasupportrarna får lämna Hällåsen med ett dystert humör, en poäng var vi verkligen värda, kanske tom. två.

Brobergs tre stjärnor ;

3 stjärnor : Rolf Larsson
2 stjärnor : Jonas Nygren
1 stjärna : Jesper Öhrlund

Ändå ett styrkebesked från Broberg, detta var vår första match medans Hammarby redan spelat två. Med lite fler marginaler och någon studs hit och dit hade vi kunnat stängt den här matchen redan i första halvleken. Bara att fortsätta på den här vägen och spöa bönderna från byn på Onsdag istället. Nu är vi igång, äntligen!