Blåsut borta!

Imorgon åker IFK till Vänersborg för att fortsätta hålla liv i kvaldrömmen!

Fredagens 6-5 seger mot Jönköping satt hårt inne man lyckades återigen avgöra i dom absolut sista minutrarna. IFK fortsätter att visa styrka i slutet av matcherna men som inbiten supporter är det lika otäckt varje gång det händer. I fredags så var Jönköping riktigt nära och hade man fått med sig en poäng hade det inte varit orättvist.

Imorgon är det dags för andra mötet för säsongen mot Blåsut. Hemmamötet slutade med IFK seger 6-2 i en av dom tråkigaste matcherna jag sett. Blåsut kom till den matchen utan Alexander Mayborn och man spelade en brutal defensiv och nästan vägrade att gå till anfall. Anmärkningsvärt i den matchen var väl annars att IFK missade tre straffar och utan en bra målvakt hade segersiffrorna blivit betydligt större. Tittar man på tabellen så parkerar Blåsut på en 6e plats och är i praktiken klar för allsvenskan även nästa år. För att vara helt säkra så behövs det spelas in en poäng till på tre matcher. Ska man tvingas att kvala kvar måste Otterbäcken vinna alla sina sista matcher (då möter man bl a Nässjö och IFK) samtidigt som man inte tar någon mer poäng i dom sista matcherna. Ett scenario som låter snudd på helt omöjligt.

Men trots att IFK har 13 raka matcher utan förlust (12 segrar , 1 oavgjort) så känns detta som en tuff match. Man behöver minst en poäng för att kunna utmana Nässjö i sista omgången.  Eftersom Nässjö har Otterbäcken och Åtvidaberg kvar innan IFK så känns det som matchen imorgon kommer vara ganska avgörande för avslutningen utav serien. Det lär bli nervösa 90 minutrar framför elitrapporten imorgon, det kan jag lova. Men eftersom uddamålsegrar verkar vara IFK´s grej iår så tror jag på seger med 5-4.