2021-07-17 21:00

HNK Rijeka - Gorica
2 - 0

Bollnäs tog ny skalp - vann säkert mot formstarkt VBK
Daniel Berlin en av Bollnäs bästa mot Vetlanda (seger 4-1)

Bollnäs tog ny skalp - vann säkert mot formstarkt VBK

Bollnäs hade på söndagseftermiddagen inga större problem med att vinna mot Vetlanda BK… efter en hyfsad jämn inledning, så tog Giffarna sen över och vann till sist hur rättvist som helst med 4-1. Den tidigare VBK spelaren, Christian Mickelsson var ofin nog att avgöra mot sitt gamla lag… då han stod för 2 mål och en assist
 

Bollnäs fortsätter att imponera i bandyns elitserie – svårspelade Vetlanda stod på tur på söndagseftermiddagen, och det var till en början jämnt i målprottokollet.

Men det var Bollnäs som ändå skapade mest, även om VBK också kontrade och hela tiden försökte från start, där man också radade upp några hörnor. Men Niklas Prytz och försvaret i det orangeblå laget, var inte lätt att tas med denna söndag. Nej, istället så får Christian Boman också visa sig på styva linan ett antal gånger i VBK buren, då Berlin och Company hela tiden är giftiga framåt… Bollnäs skjuter också mycket utifrån, vilket man blir tvungen till, då Vetlanda backar hem med hela laget på egen planhalva.

Men till slut får även Boman kapitulera, då Per Hellmyrs hittar fram med en av kvällens två genipass – på det första så är det Ville Aaltonen som i högerläge ger hemmalaget ledning med 1-0 i den 26:e minuten.  Bollnäs äger nu det mesta och VBK kontrar ibland då man får chansen - men man kör oftast fast i Bollnäs kompakta och skridskostarka försvarsmur.

Istället så kommer 2-0 rättvist i den 42:a minuten, då Tobias Björklund petar in en hörnretur från 1,5 meter. Resultatet står sig till pausen.

Bollnäs dominerar den andra halvleken

Efter vilan så tar hemmalaget direkt tag i taktpinnen… och man löser varje situation så säkert, samtidigt som man nu anfaller allt mer på bred front, med fler spelare inblandade.

Och VBK ser faktiskt förbryllade ut, man får stundvis nästan inte låna bollen. 3-0 målet är sedan en riktig delikatess, där Per Hellmyrs med ett lodrätt 30 meters pass, hittar Christian Mickelsson framåkandes bakom de svartskrudades försvar, och vips så är Mickelsson helt fri med Boman… och Mickel är hur säker som helst, när han sätter in trean där!

Matchens pass av Myran, och mer skulle komma från Bollnäs, som nu dominerar fullständigt det som händer på planen. Vetlanda försvarar sig dock väldigt bra, med hela laget på egen planhalva, så det är ändå inte lätt att ta sig in i boxen denna match.

Men till sist så funkar det igen, då Jens Lindgren hittar Mickelsson, som sätter 4-0 och sitt andra för kvällen. 33 mål i serien nu för Mickelsson!

Efter det så slår Bollnäs av på takten och man spelar nu bara på resultatet och chansar inget., vilket är smart. VBK gör dock en sista liten ansträngning, och den store målskytten i laget, Joakim Andersson reducerar till slut och fastställer slutsiffrorna till 4-1 för Bollnäs.

Sammanfattning

Ja man kan väl först bara säga grattis Bollnäs till lagets 11:e raka seger, och den 14 matchen nu utan förlust! Sådant är nog bra att ha med sig inför ett slutspel!

Giffarna spelar just nu en bandy som inte många lag i serien orkar med… och det handlar inte bara om Hellmyrs och Berlin, nej, hela laget bidrar och spelar med ett enormt självförtroende – och det är just nu sanningen bakom Bollnäs så starka segersvit.

Längst bak har man också Niklas Prytz, och som Niklas har växt sen han började stå kontinuerligt som förstakeeper.  Speciellt så är ”Prytzen” oerhört skicklig efter isen, där han tar det mesta idag. VBK hade ett antal luriga skott utifrån distans, men Niklas hela tiden följsamt med och agerar blixtsnabbt med sina skydd!

Kul det, och sen så är försvaret med halvor inräknade just nu i sitt esse, man bjuder inte på något, och på det sättet man jobbar tillsammans, där har man nyckeln till allt! Man hör hela tiden också hur man snackar in och hjälper varandra på banan, vilket skapar en harmoni och trygghet som verkar få alla att spela en lugn och samtidigt vägvinnande bandy.

Jag gillar också nu att varje pass går på bladet framför spelare i fart, från start i serien så var det lite mer haltande just med passen… nu är det klockrent till 90% i varje match.

Jag gillar också verkligen Daniel Berlin, vilken spelare… han är så avig, så stark och så komplett som bandyspelare. Det var längesen man såg en sådan fulländad världsartist på Sävstaås!
(Nu räknar jag dock inte in Per Hellmyrs, han har alltid varit en av världens bästa)

Inga poäng denna dag för Bella, men ett härligt spel som drar med sig hela det övriga laget och ger utrymme för andra att glänsa.

Per Hellmyrs hade just utan att glänsa till 100 procent, liksom mer en dag på jobbet, ändå två målpass av mästarklass, och ett frejdigt tekniskt spel som vanligt!

Framåt så var Mickelsson åter igen den målgörare Bollnäs saknat… nu är han bara där och sätter chanserna - det ser ut som det lättaste i världen, och det är sådant som utmärker en toppforward av högsta klass!

2 mål och en assist idag, och det räckte till 2 säkra pinnar och en fortsatt tredjeplats i tabellen… sen Villa starkt på bortasis, slagit ett redan klart VSK, som i den förra omgången säkrade seriesegern.

Ja hela Bollnäs skall återigen hyllas för en mycket gedigen laginsats… och frågan är vilket lag som vill ha med sig Bollnäs i samma grupp inför slutspelet? VSK väljer först, tar man Bollnäs med sig före SAIK?

På tisdag kväll vet vi svaret, då den sista omgången spelas av 2015/16 års grundserie.

Vetlanda då?

Ja, Vetlanda kom med 9-4 seger mot Vänersborg, och en rad med tidigare fina insatser till Sävstaås. Tyvärr så infriade man inte mina förväntningar denna dag… och kanske var känslan att man redan nått slutspelet, en av orsakerna?

Men oavsett, så blev det förutom inledningsvis, då man ändå försökte att anfalla lite och spela hyfsat offensivt… en ren defensiv match, där laget i och för sig visade upp just kvaliteter att försvara sig bra – så långt inga fel. Däremot så var man väldigt bleka framåt, och känslan var att man allt som oftast jobbade en och en, istället för flera tillsammans, vilket var den stora skillnaden mellan lagen.

Jocke Andersson hade väldigt svårt mot Bollnäs så starkt jobbande lag, där man hela tiden var 3-4 gubbar som såg till att stjärnan inte fick något större utrymme för sitt vassa djupledsspel… nej VBK fick ofta börja om och börja om, vilket gjorde att man tappade fart framåt.

Christian Boman räddade dock ofta, och var väl dagens man i VBK. Övriga bör höja sig i slutspelet, annars så får man det jobbigt.

Men, VBK nu med i slutspelet igen, och laget kan överraska, men då måste man som sagt upp minst ett par snäpp mot idag.

Nu ser vi fram emot tisdagen, där vi i morgon tippar Månadens SF Champion den tredje omgången… var med ni också och vinn en Collegetröja från SF.

Vi avrundar nu med plusligan för Bollnäs 2015/16

+++ Daniel Berlin (Visserligen inga poäng, men oj vad bra han är denne kraftfulle bandyspelare, som får allt att se så enkelt ut. Idag bara millimeterar från ett par tre mål också!)

++ Niklas Prytz (Ja Niklas står hela tiden rätt, plockar bollar som han inte gjorde annat, och missar han så tar han ofta sina egna returer. Sen gillar jag spelet med skydden, vilka blixtrande härliga parader!)

+ Christian Mickelsson ( Man måste ju ha med denne glödhete anfallare också, idag så visade Christian att han är tillbaka i den form han hade för några år sen, och då är han en av seriens klart bästa anfallare!)

Extraplussen går idag till Anders Spinnars (lysande idag) Per Hellmyrs (vilka pass till målen vi fick se!) och även Ville Aaltonen får ett omnämnande - Ville alltid på en hög nivå nu!)

Men, jag kan faktiskt räkna upp hela laget, man spelar verkligen som ett lag nu, och alla har höjt sig… det är den stora sanningen bakom Bollnäs lyft.
 

Nu hörs vi igen på onsdag, med lite genomgång och annat inför slutspelet.

Torleif Wikströmtorleif.wikstrom@telia.com2016-02-14 20:01:00
Author

Fler artiklar om Bollnäs