Boltic föll som väntat - 17-3 till Sandviken
Niclas Andersson har precis tröstmålat.

Boltic föll som väntat - 17-3 till Sandviken

Efter 11-1 i paus föll Boltic borta mot det Sandviken som alla tippar ska ta hem SM-Guld till våren nästa år. Till slut slutade matchen 17-3 efter att Niclas Andersson, Konstantin Akhlestin och Joakim Jansson tröstnätat för Boltic. Nu väntar uppehåll innan Tillberga kommer på besök till Tingvalla Isstadion onsdag den 8 december.

Det blev som väntat tufft för IF Boltic borta mot Sandvikens AIK.
Ett lag som innan säsongens tippades av de flesta ska bli det laget som kommer att få höja SM-pokalen mot skyn nästa år.
Redan efter en halvtimmes spel ledde de svartvita hemmaspelarna med 7-0 och mer skulle det bli.
Man bjöd de närmare 1 369 (bland annat med två Bolticsupportrar som hördes och syntes från Stockholm) åskådarna på mästerlig banndyspel och finesser hela matchen. Två av spelarna som kom att briljera i SAIK var Christoffer Edlund och Daniel Mossberg och vi snackade med sjumålsskytten Edlund efter matchen som SAIK vann med 17-3 (11-1)

- Vi försökte vara så taggade som möjligt och gick ut för att försöka få en bra start på matchen. Jag tycker att vi också fick en bra start och sedan fortsatte vi, säger Christoffer Edlund och fortsätter:

- Några snygga blev det men det är svårt att plocka fram några men det var några där spelet innan var bra innan jag fick sätta dit den. Kul att vi kan juda på fina mål, säger Edlund om de fina målen som samarbetet med Daniel Mossberg resulterade i ( 6, 8, 11-0, 13-2 och 14-2). Lägg till ett mål och tre assist på Mossberg och två mål och ett pass från Edlunds klubba. Dessutom ett mål från Mikhail Svechnikov.

Christoffer Edlund berömmer inte bara sitt lag utan även motståndet IF Boltic när han pratar om matchen efteråt.

- Jag tycker att vi var det bättre lag men samtidigt tycker jag att det är stort och väldigt imponerade av Boltic att ändå bjuda på den bandyn som man gör. Man ställer sig inte bara nere i eget straffområde och liksom slår iväg bollarna, dom försöker att spela bandy och det kommer dom ha nytta med framöver i den här elitserien. Det ska dom ha all heder för.
- Det handlar om att våga och vilja spela bandy, det är då du kan utvecklas som lag och kan göra bra matcher. Det var bra av dem.

Det blir inget landslagsspel i Kirov för sjumålsskytten Christoffer Edlund som kommer befinna sig på hemmaplan under landslagsuppehållet och träna extra.

- Kommer att stanna hemma denna gången och ska köra lite extra träning och köra på lite och försöka komma ikapp den tiden jag missade under hela försäsongen. Sen blir  det skönt att vara hemma och få lite ledigt och som sagt kunna träna på. Sen satsar jag hårt på att komma med i VM.

# Ditt gamla lag Vetlanda BK tog med sig poäng efter 5-5 mot Hammarby borta i dag (läs igår)

- Jag är väldigt imponerade av Vetlanda som har gjort det fantastiskt bra hittills på säsongen. Vi ska ner dit på tisdag för den sista matchen innan uppehållet och då ska vi befästa vår serieledning där nere.

# Hur är det då att återvända hem?
 
- Det är klart att det är speciellt att komma hem men dessutom blir det kul då det blir en toppmatch mellan två lag som ligger högt upp i tabbellen. Det ska bli kul att spela en sån match. 

# Till sist har du något råd att dela med dig till Boltic?
 
- Jag sa till Ola Fredricson innan (den här intervjun) att dom försöker spela bra bandy och jag tycker att dom ska fortsätta med det.
- Dom kommer utvecklas mycket under säsongen och de har redan tagit poäng och varit nära ta några till. Jag tror det beror på att dom försöker spela bandy och försöker hitta något som dom tror på.

Nu väntar en tuff träningsvecka innan Boltic ska till Norge på lördag och möta det norska landslaget. Sedan väntar Tillberga hemma när elitserien kommer igång efter det korta landslagsuppehållet.

Anders Andersson2010-11-27 18:00:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match