Boltic tog en viktig viljeseger borta mot Haparanda

Det var nog inte många som hade räknat med Boltic borta mot Haparanda under onsdagskvällen efter de fyra inledande matcherna i serien. Inte ens spelbolagen som gav höga odds på Karlstad-laget som gick ut och visade hur bra man är. I den andra halvleken gick man ifrån inte bara en gång utan två. Sista rycket betydde 6-4 som sedan mera blev 6-5.

- Vi hade pratat mycket om att de skulle gå upp och pressa och störta på oss med tre-fyra grabbar.
- Det var något vi hade med oss vilket dom också gjorde, vi försökte spela oss ur det på ett enkelt och snyggt sätt, vilket jag tycker att vi gör som gör att vi får framgång i den första halvleken och som gör att vi kan ha med oss 3-2 ledning in till den andra halvleken, säger lagkaptenen Mattias Svensson.

Senast Boltic vann en match i elitserien var hemma mot Ljusdal en onsdag i januari (17:e närmare bestämt) Igår kväll kom den senaste då man borta i Haparanda vann med 6-5 (3-2).  Det var något som grundlades av en bra defensiv som offensiv i den första och som fortsatte även i den andra.

Boltic hade rest till Haparanda för att kriga och ta med sig poäng. Det är det minsta man kan säga, Boltic-laget följde upp den bra matchen mot Edsbyn och nu blir det väldigt intressant med Kungälv nu på onsdag.

- Såna här matchen handlar det om att man måste ha lite tur och flyt med sig, det gäller att sätta chanserna och att vi som idag tar en ledning vilket gör att vi kan sela på ett annorlunda sätt och blir liter mer tryggare och år lite mer självförtroende, säger Mattias Svensson och fortstätter:

- Framförallt i det här matcherna där vi på förhand ser att det ska vara väldigt jämnt och vi helst då ska vinna för att vi ska klara det hära. Då är det viktigt att få med sig dom där, då växer man som lag, det är mycket med det mentalat inom idrott. Det gar betydelse.

# Sen var det kul för Konstantin "Kosta" Akhlestin att få göra två mål...

- Jättekul, jag tycker att Kosta och allihop gör en jättematch, det är jättekul. Sen är det roligt framförallt för Kosta att få göra mål, säger Mattias Svensson och fortsätter med inledningen på den andra ??halvleken:

- Det är skönt att få 4-2 såpass tidigt, det betyder att vi skapar ett lugn i laget.
- Visst att de kommer ikapp till 4-4 men jag tycker att vi visar ändå en otrolig styrka att det finns karaktär i laget som gör att vi åter igen kan ta tag i taktpinnen och sticka ifrån till 6-4.
- Sen är det kul att se Robin Olsson när han sätter fart, det är kul att se. Det är nog inte många bandyspelare som är som honom är han är underhållande att se på.

# Som sagt riktigt kul för Robin Olsson och det kan ge hobom bra självförtorende...

- Det hoppas jag, han betyder jättemycket för oss, det var kanske lite därför han kom hit. I Villa var han ändå tyvärr  även om man tycker att han borde få chansen mer. De har rätt så skapliga namn i Villa. När han kom till oss så visste han att han skulle ha en annan roll och stor pjäs i det hela och han har tagigt tag i det och är duktig alla de här matcherna som vi har spelat, säger Mattias Svensson om Robin Olsson som nu faktiskt toppar Boltics målliga med sina fyra mål.

# Även om Haparandra tryckte på framåt i slutetskedet av matchen för att nå en 6-6 boll blev det seger för IF Boltic med 6-5.

- Det var några lägen där som lika gärna kunde ha blivit resulterat i 6-6 från deras sida, Nils Sigurd gör det jättebra, vilka brytningar.
- Det är kul, jag tycker det är kul för hela laget framförallt att vi får en seger såpass tidigt nu när vi har mött de här fyra tunga pjäserna att vi då äntligen då kan ta poäng. Det är inte bara gå ut och säga att man ska ta poäng heller. Det är jättekul att vi visar den moralen och karaktär, säger Mattias Svensson lagkaptenen som har siktet inställt på Kungälv hemma på onsdag.

- Det var inte många lag förra året som tog poäng här. Det är kul, nu gäller det bara att ladda om så har vi Kungälv på onsdag. Vi får fortsätta jobba med det vi har påbörjat. Jag tror att alla är medvetna om vad det handlar om. Jag ser framåt, säger Mattias Svensson.

# Förutom spelet över hela planen måste det kännas tryggt att ha två såpass bra målvakter i Jon Karlsson och Anders Wallman. Den första stod i Haparanda och svarade för några giftiga räddningar.

- Ja, defenitivt, båda två som du nämner Anders var oerhört duktig i söndags och Jon har spelat bra hela säsongen. De här fyra matcherna han har spelat, tycker att båda gör det jättebra. Sen var väldigt duktig.

# Vilka är Jon Karlssons styrkor som målvakt?

- En av hans stora styrkor är att han som målvakt har en bra vinnarskalle. Det är väl det jag tycker är en av hans stora styrkor.

# Hur ska vi få publik att komma till hemmamatchen mot Kungälv på onsdag då?

- Jag hoppas och tror att dom ser att det finns ett stort hjärta i det här laget, det är unga killar kryddat med Pål Hanssen och Niclas "Masken" Andersson.
- Vi har sagt det många gånger nämligen att vi vill göra detta och jag hoppas att dom får upp ett intresse nu när vi har tagit två poäng.
- Som sagt ser dem att det finns ett stort hjärta i laget som kommer kriga till sista minuten i varje match, säger Mattias Svensson som konstanterar följande:
- Har inte tänkt så mycket på det, det är mest journalister som ställt frågan om nytt Katrineholm SK, vi har aldrig tänkt på det. Nu är det bevisat att vi inte är det och vi slipper det tjatet.

Anders Andersson2010-11-11 02:00:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match