Bolticspelarna om premiären mot Västerås SK borta
Mattias Svensson till vänster i bild och Marius Austad med bollen på väg framåt i seriepremiären borta mot Västerås SK. Foto: Anders Andersson.

Bolticspelarna om premiären mot Västerås SK borta

Redan fyra minuter in på premiären fick IF Boltic utdelning i elitseriecomebacken borta mot Västerås SK. Robin Olsson hittade Ted Wiklund som inte tvekade. Men sen visade hemmalaget klass och kunde på fyra minuter gå ifrån till 4-1. Västerås var det starkare laget men Boltic stod upp bra över 90 minuter och lagkaptenen Mattias Svensson var trots allt nöjd trots 9-3 (5-1)

- Ja, absolut. Jag tycker att är mycket som är bra där ute sen är det klart att det går fort emellanåt och när man gör några misstag då smäller det. Det är en lärdom vi får ta med oss och bygga på. Men sett över hela matchen finns det en hel del som var positivt, säger Mattias Svensson.

Det blev en tuff comeback-match för Boltic när man igår premiärspelade i elitserien borta i ABB-Arena Syd mot Västerås SK. Men lagkaptenen Mattias Svensson var nöjd med matchen trots allt. Speciellt de första tio minuterna.

- Första 10-15 kändes väldigt bra sen gör vi två-tre misstag och då smäller det på en gång, lite olyckligt men så är det.

# Vad var det som var positivt?

- Att vi försöker ha tålamod och hålla i bollen, sen är det inte mot Västerås SK som vi ska mäta oss med. I det stor hela var den en helt godkänd match synd bara att det blev 9-3.
Sen får man inte bjuda på någonting. Då smäller det.

Vi snackade med Marius Austad och Jacob Bucht om deras syn på matchen. Marius kom att göra två mål, 6-2 och 7-3 reduceringen och han tyckte att Västerås spelade bra.

Marius:
-  Dom spelar bra Västerås men vi gör lite enkla misstag som dom får göra mål på. Men det kommer att bli bättre och bättre när vi får börja träna mer på stor is. De här har tränat sen första augusti och då blir det lite skillnad.
- Vi har lite att jobba på men det är inte i de här matcherna som vi ska ta poäng. Det kändes helt ok ändå.
Jacob:
- Svårt att säga, vi har en bra inledning av matchen och tar ledningen och då har vi också bud på fler målchanser. Sen tycker jag att vi stundtals håller uppe spelet och vågar hålla i bollen men tyvärr räcker vi inte till idag. Trots allt har vi en hel del positiva bilder att ta med oss.

Marius var även inne på att att man sätter lägena och om man hade minimera misstagen hade det kunnat slutat 6, 7-4.

-  Då är det inga stora siffror, när vi kommer att komma ikapp träningsmässigt kommer det bli bättre.

# Berätta om dina två mål?

- Förstsa får jag ett pass av Jacob Bucht på 60 meter och hinner inte göra något än att placera bollen och den går in, på straffen skjuter jag i rätt hörn.

Åter till Jacob Bucht som var imponerad över motståndet Västerås SK.

- Jonas Nilsson var vass men jag tycker att dom hade bra fart i hela Västerås faktiskt. Sen känns det som om de har en högre fart i kroppen och det är något vi kom in ju längre matchen led.  De har förstås långt försprång på oss vad gäller istid och sånt men även att de har spelat i elitserien. Det är klart att dom har ett högre tempo och bättre spel i kroppen då. Men det är inte i de här matcherna som vi ska ta poäng i.
- Vi får ta med oss de bra sakerna vi gör och försöka göra det bättre nästa gång.

# Försöka minimera misstagen...

- Precis vi gör några individuella-misstag däribland jag själv bjuder på några mål. Det är något man inte har råd med i elitserien där det går fort. Vi märker skillnaden idag (läs igår) det straffar sig direkt och de får tre snabba mål. Det är en läxa vi får lära oss av och en bra erfarenhet, säger Jacob Bucht.
- Det smäller direkt och det kommer vara så mot många lag, det är bara att vänja sig och anpassa sig.

# Trots allt mål framåt och Jon Karlsson som täpper igen på straffarna..

- Det är positivt att vi gör mål och borde ha gjort något till men vi får ta med oss det vi gjorde till matchen mot Hammarby på onsdag. Vi har fyra tuffa matcher nu och får gärna ta med oss något positivt - gärna någon poäng. Men kommer bli tufft, säger Jacob Bucht.

Om stödet från läktaren var både Jacob Bucht och Marius Austad ense:

-  Det var många tillresta supportrar, det är roligt att se. Vi får hoppas att de kommer tillbaka när vi har hemmamatch och fortsätter stötta laget - det behövs.

Vi återkommer senare ikväll med ett snack med Västerås-tränaren Andreas Westman, tidigare Boltic-spelaren Jonas Nilsson och lagledaren i Boltic Magnus Sohlberg.

Anders Andersson2010-10-29 17:11:46
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match