4 - 9

Bortaseger mot Sirius
Alexander Härndahl jublar efter sitt första slutspelsmål.

Villa vann andra kvartsfinalen borta mot Sirius med 9-4.

I kvartsfinal 2 borta mot Sirius så kom Villa till spel med exakt samma lag som i onsdags. Under torsdagen så tränade man utomhus på gamla klassiska Isstadion hemma i Lisch för att komma så väl förberedda till denna matchen som möjligt. Förutsättningarna på Studenternas var någon minusgrad, uppehåll och svag vind. Alla tiders väder för lite utebandy även om spelarna tydligen klagade på sprickor i isen efter matchen.

Precis som i onsdags så ledde Villa med 5-1 i paus. Då var det distansskyttet som var mycket lyckosamt. Denna gång kom målen till på lite mer varierande sätt. 1-0 kom efter en högerhörna där Martin Andreasson gick på retur som han brukar och lyckades sätta bollen efter att Christoffer Edlund skjutit första skotttet.

2-0 gjorde Edlund efter väldigt fint förarbete från Joel Broberg. Sirius tog därefter en tidig timeout innan Alexander Härndahl gjorde sitt första slutspelsmål på A-lagsnivå när han rakt framifrån sköt in 3-0 på en hörnretur.

Kalle Mårtensson reducerade sedan vansinnigt tjusigt för hemmalaget när han slog in en långboll på volley. Villa kontrade målmässigt tämligen omgående och satte ytterligare två pyttsar före paus. Först 4-1 av Edlund ur snäv vinkel framspelad av Joel och sedan fick Johan Löfstedt skottläge rakt framför mål och slaskade in 5-1.

Om inte matchen var avgjord redan i paus så var den det definitivt en kvart in på andra halvlek då Villa dragit ifrån till 8-2 efter två mål av Löfstedt och ett av Joel. Resten av matchen blev en transportsträcka där Sirius kunde reducera två gånger innan Edlund satte matchens sista mål till 9-4.

Villa hade bra tryck i spelet så länge matchen levde. Högt tempo och många spelare som fyllde på offensivt vilket ledde till flera olika passningsalternativ. Många gånger pressade man högt och stal sonika bollen från Sirius eller stressade fram misstag. En del bollar studsade också rätt för Villa men det blir ju så ganska naturligt när man fyller på med mycket folk. Då ökar självklart chansen att bollen hamnar hos en Villaspelare istället för om man bara har en eller två gubbar där uppe.

Offensivt så var trion Löfstedt/Edlund/Broberg de som märktes mest både i poängprotokollet och ute på isen. Det känns verkligen som att Löfstedts form är brant stigande nu när slutspelet börjat. Samtidigt så hittar Joel fram med flera delikata mackor till Edlund. Två assists både i denna matchen och i den första.

I och med den här bortasegern så är vägen fram till semifinal bredare än Autobahn för Villas del nu när det väntar en hemmamatch härnäst. Sirius har blivit en riktig favoritmotståndare där de femton senaste matcherna slutat med Villaseger. Senaste förlusten kom 2011. Vi med blåvita hjärtan hoppas givetvis att den sviten fortsätter åtminstone ett litet tag till.

Viss oro finns för Erik Säfström som fick känningar i en ljumske och bröt matchen en bit in i andra halvlek. Det sägs att det mest var en försiktighetsåtgärd. Vi får se om han spelar kvartsfinal 3 på söndag kl.15:00 i Arenan.