Bra cuphelg för Villa

Villa vann helgens träningsturnering efter tre raka segrar.

Villa åkte till Vänersborg med ordinarie trupp för spel i Vänersborgsklubban Cup som var det officiella namnet på denna turneringen.

Första matchen mot AIK i fredags vanns med 5-2 efter att Villa vänt underläge med 0-2. Villas andra halvlek var formidabel och man gav inte det haussade motståndet mycket till chans.

Christoffer Edlund blev bäste målskytt med två pyttsar. Joel Broberg hade tre assist och var planens bäste spelare. Felix Pherson var också vass med både mål och assist. Matchens vackraste kasse hängde nog ändå Alexander Härndahl in när han soloåkte in med 4-2.

En omtalad situation hände i slutet på första halvlek när Daniel Andersson fick syna isen ditförpassad av en granithård Martin Johansson. Det såg tämligen schysst ut och domaren dömde inte ens frislag. AIK valde dock efter matchen att anmäla Martin till disciplinnämnden och till slut fick han tre matchers avstängning. De två resterande matcherna i den här turneringen + nästa träningsmatch mot Sirius.

Match två gick mot Frillesås på lördagen och där valde Villa att lufta truppen ordentligt och låta ett par ordinarie spelare vila. Första halvlek var inget vidare med mycket slarvigt och hafsigt spel. Ett par individuella prestationer gjorde ändå att det stod 3-0 i paus.

I andra halvlek blev det lite bättre och segersiffrorna skrevs till 7-1. Johan Löfstedt och Christoffer Edlund hängde in tre mål var. Anton Johansson fick vakta kassen och gjorde flera bra räddningar.

Avslutningsmatchen mot hemmalaget Vänersborg på söndagen blev en ren final eftersom båda lagen hade två segrar hittills. Efter en lite trevande inledning så tog Villa kommandot och drog ifrån till pausledning 4-0 efter två Edlundmål bland annat.

I början av andra halvlek utökade Villa till 5-0 innan man slog av på takten lite så att det slutligen stod 5-3 på resultattavlan. Turneringseger för Villa alltså som fick 20000 kronor och en ganska ful pokal för besväret.

Tror nog att Johan Sixten var nöjd med hur hans lag uppträdde under den här helgen. De bästa halvlekarna från Villas sida var den andra mot AIK och den första mot Vänersborg då det snurrade på rätt så friskt hos många spelare.

Nästa träningsmatch spelas på fredag mot Sirius i Relitahallen i Uppsala. Helgen efter det stundar Svenska Cupen hemma i Lidköping.

Apropå Svenska Cupen så vann Villas damer just denna turnering idag för första gången efter att ha slagit svenska mästarna Västerås i finalen med 5-4. Stort grattis till vårt fantastiska damlag.