2018-02-19 20:55

Wigan - Manchester C

Dags för hemmapremiär mot IF Stjärnan - Pål Hanssen är tillbaka
Pål Hanssen är tillbaka i IF Boltic imorgon när hemmapremiär väntar.

Dags för hemmapremiär mot IF Stjärnan - Pål Hanssen är tillbaka

Borta mot seriefavoriten IFK Motala i premiären fungerade IF Boltics defensiv. Offensivt var saknaden av Pål Hanssen stor. Det är därför mycket glädjande att norrmannen är tillbaka imorgon när IF Stjärnan väntar i hemmapremiären. – Det är klart att Pål Hanssen är betydelsefull för oss och förhoppningsvis är vi vassare imorgon offensivt än vi var i premiären. Sen kan han öppna upp och ge oss andra ytor och tid, säger lagkaptenen Mattias Svensson.

Det är ett laddat och revanschsuget Boltic som är redo för hemmapremiären imorgon. Under veckan har det sett bra ut på träningarna och dessutom verkar isen vara riktigt bra.

– Det ska bli inspirerande och kul att spela hemmapremiär imorgon. Dessutom firar Boltic Blues 20-år och vi får hoppas att det kan komma upp mot några 100-åskådare. Vi har som mål att göra en bra insats, säger Mattias Svensson.
– Vi har kört mycket taktiskt och försök att ha bra fart på träningarna. Vi är revanschsugna inför imorgon.

# Vad ska vi tro om motståndet IF Stjärnan?

– Det kommer att bli en tuff match mot ett lag som har några ryssar. Ryska spelare är normalt sett duktiga skridskoåkare och det gäller för oss att stå upp och kriga imorgon, säger Mattias Svensson och fortsätter:
– Det gäller för oss att spela vårt spel och sen är det klart att vi har individuellt skickliga spelare och en bra defensiv.

Apropå individuellt skickliga spelare har vi Daniel Rönning, 20, som får beröm av lagkaptenen Mattias Svensson.

– Han är en fantastisk duktig skridskoåkare och det är bara för honom att våga ta för sig.

Daniel Rönning själv tycker att det gick dåligt borta i premiären mot Motala men tror på en bra insats imorgon. Hans styrkor?

– Det är nog spelförståelsen och skridskoåkningen som blir bättre för varje år, tycker Daniel Rönning och fortsätter:
– Jag tror att IF Stjärnan kommer att överraska imorgon för de är bättre än de visade i premiären hemma mot Nässjö, 1-8. Men vi ska vinna och förhoppningsvis kommer det många åskådare till matchen och stöttar oss.


Anders Andersson2011-11-11 23:57:32
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match