2017-02-23 19:00

Villa Lidköping - Vänersborg

Dags för kvartsfinal 1

Dags för kvartsfinal 1

Villa tar emot Vänersborg i kvällens kvartsfinaldrabbning.

Detta blir första gången som Villa och Vänersborg möts i ett slutspel. Många blev överraskade när Villa valde sin derbyrival som kvartsfinalmotståndare, men varför skulle man inte göra det? Man har betydligt bättre statistik mot Vänersborg än mot de övriga lagen man hade att välja på, Broberg inräknat. 

Villa har inte förlorat mot Vänersborg sedan annandagen 2012. Visst är derby alltid derby och Vänersborg kommer säkert vara jättetaggade att få en chans att äntligen möta storebror i ett slutspel. Fast Villa lär ju vara precis lika taggade. Det är ju ändå Villa som har valt att möta Vänersborg.

Villa har en strålande säsong bakom sig med seger i Elitserien, seger i Svenska Cupen och finalplats i World Cup. Spelare har placerat sig i toppen av skytteliga, assistligan och poängligan. Laget lär vara fullpumpat med självförtroende när man skrinnar in till kvällens match. Man har dessutom inte förlorat en kvartsfinalmatch sedan 2012.

Trots alla poängspelare i Villa så är det ju ändå laget som imponerat mest den här säsongen. Den höga lägstanivån och det otroliga tålamodet man haft i sitt spel. I match efter match så har man till slut nött ner motståndet.

Samtidigt så är det ju det viktigaste av säsongen som återstår nu. SM-slutspelet kommer alltid vara nummer ett. Det gäller att Villa fortsätter att hålla sig på samma höga nivå som tidigare annars så förlorar man. Såpass jämnt är det ändå. Vänersborg har individualister som Sergei Lomanov och skarpskyttar som Joakim Hedqvist i laget. Spelare som kan avgöra matcher om man inte passar sig.

Låt spelet börja.

Villalandlisch05102017-02-23 01:09:19
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping