Derbyseger för Villa
Johan Löfstedt jublar efter ett av sina mål.

Villa vann derbyt borta mot Vänersborg med 4-1 efter 2-1 i paus.

Till denna derbymatch så saknades Martin Johansson, Martin Karlsson och Albin Thomsen i Villas laguppställning. Jesper Thimfors stod åter i kassen och dessutom så återkom Alexander Härndahl i truppen istället för skadade Martin K. Efter att ha varit utanför laget de senaste matcherna så har ni väl också koll på att Victor Petersson blivit utlånad till sin moderklubb Åby/Tjureda. Det gör säkert stor nytta för VP som behöver speltid.

Matchen i Arena Vänersborg startade som om en fyrverkerifabrik hade exploderat. Första kvarten existerade det överhuvudtaget inget mittfältsspel utan båda lagen kastade sig till anfall och ett antal mer eller mindre vassa chanser skapades. Villa tog ledningen efter 3 minuter genom Johan Löfstedt som avancerade och nöp till med ett bra skott från högerläge och bollen satt i bortre. Några minuter senare kvitterade Robin Öhrlund för Vänersborg med ett avslut från nära håll som gick stolpe in.

Förutom dessa båda mål så skapades ett par högkaratiga lägen. Villas bästa chans hade Tim Persson som satte bollen i stolpen efter Johan Esplunds passning. Jocke Hedqvist hade ett dubbelläge för Vänersborg när han kom helt sopren på en lyra men Jesper Thimfors räddade både förstaskottet och returen. Mycket vasst målvaktsspel av nr 88 där.

I matchminut 22 så gjorde Jocke Andersson 2-1 för Villa som sisteskytt på en högerhörna. Han fick ingen vidare träff och bollen fladdrade omkring i luften som en skadeskjuten fiskmås innan den till slut hittade in i nätmaskorna. Efter den händelserika inledningen av matchen så blev det så småningom mer kontrollerat spel med ett tydligt grepp för Villa.

Hos Vänersborg handlade det mest om soloåkningar från Robin Öhrlund eller någon enstaka lyrboll mot Jocke Hedqvist. Villa bjöd på ett mer varierat anfallsspel och visade också upp ett betydligt bättre tålamod än man gjort till och från hittills den här säsongen. Det borde nog blivit något mer mål framåt men paussiffrorna stannade ändå vid 2-1.

Andra halvlek inleddes med att Vänersborg skapade ett par hörnor. Annars så var det Villas halvlek rakt igenom. Man hade ett gigantiskt spelövertag och dominerade matchen rätt så klart även om målen lät vänta på sig. Ett tag när man såg Villas spel så påminde det stundtals om spelet de skämde bort oss med förra säsongen även om man fortfarande inte är på någon toppnivå,

Chanser för att punktera matchen skapades men brändes. Joel Broberg hade det största läget när Jocke kom förbi på kanten och spelade in bollen till en helt sopren Joel som ändå lyckades sätta bollen mitt på Kimmo Kyllönen i Vänersborgs målbur. En Joel i vanlig form hade satt det läget med förbundna ögon men nu har han ju haft en riktigt stökig säsong hittills med både skada och sjukdom. Det lossnar nog rätt så snart bara han får vara frisk och hel under en lite längre tid.

Till slut så kom ändå 3-1 med kvarten kvar när Jesper Eriksson skickade fram en suverän lyftning till Jocke som passade vidare in i mitten där Tim Persson höll sig framme och satte bollen i öppen kasse. Tim hade flyttats upp som anfallare till denna matchen och det var väl ett lyckat drag får man lov att säga. Tims kvickhet matchade bra mot Jockes tyngd och styrka.

Några minuter senare så dunkade Johan Löfstedt in den definitiva spiken i den Vänersborgska kistan genom att skjuta in 4-1 från ett läge rakt framifrån. Stort jubel bland spelare och supportrar som väl kände att matchen nu var definitivt avgjord. Villa skapade fler chanser på slutet. Bland annat så hade William Arvidsson en volleyträff som så när hade suttit i mål men seger med 4-1 duger så gott så.

Åter igen så gjorde Villa en bättre match på bortaplan än vad man hittills gjort hemma i Lisch. Det har väl kanske lite att göra med hur motståndarna beter sig på hemmaplan vs bortaplan också. Det kan nog dessutom vara lite pressande för Villa att glida ut på isen inför den stora publiken hemma i Arenan som inte bara förväntar sig seger utan också massor med finlir.

Nästa match för Villas del är redan på tisdag då Västerås står för motståndet. Vi får väl hoppas på en lika bra match som vanligt mellan dessa båda lag. Det brukar bjudas på massor med bandypraliner när Villa vs Västerås står på programmet.