Dramatik i Kalix

IFK spelade 7-7 mot Kalix igårkväll på Kalix IP. Efter underläge 3-2 i halvlek så blev den andra oerhört dramatisk.

Det var en svängig afton igår för IFK Motala. Underläge 3-1 blev det ledning med 4-3 och 5-4, när det var 10 minuter kvar att spela så vände Kalix till 6-5. I matchminut 89 gör Eric Ågren 6-6 och det kändes som det skulle stanna där. Men minuten efter gör Jonas Eriksson 7-6 och glädjen var enorm. Däremot tar Kalix timeout och i anfallet efter tilldöms man en straff som skulle komma att bli omdiskuterad.

Pratade nyss med Forzas ordförande Jonas Fager i telefon som befanns sig på plats i Kalix igår. Han gav rapporter om en match som innehöll stor kampvilja, inget direkt skönspel men två lag som slet som djur för poängen. Precis som det ska vara i ett kval. Med facit i hand så kanske ett oavgjort resultat var rättvist även om det känns surt med den avslutningen matchen fick. För det första så var det bara 1.30 min på tilläggstiden. Jonas gjorde 7-6 i 91 och Kalix tog timeout 91:05. Känns som att domartrion inte hade riktigt koll på läget när Kalix gör 7-7 i 94 minuten. Tiden bör redan ha varit slut vid det tillfället (om det inte fanns mer tidstillägg som elitrapport missat).

Men den stora snackisen var nog ändå straffen. Enligt Fager så kom bollen in i straffområdet och alla spelare "brunkade" för att få fram den, och i all kaos så ska tydligen domaren ha hittat en straff.

Men en poäng i Kalix är till det stora hela ett bra resultat. Nu vill jag se det gamla starka IFK Motala som sällan tappar poäng i sina hemmamatcher. Vinst i våra tre hemmamatcher så ska det nog lösa sig detta!

Nu väntar Gripen på hemmaplan. Ett Gripen som spelade 6-6 hemma mot Sirius. Tror många experter underskattar Gripen, och de övriga allsvenska lagen som tagit sig till kvalet (Tranås - Vetlanda 5-6, ÖSK - Ljusdal 4-4). Det kommer bli en tuff match med förhoppningsvis mycket folk på läktaren imorgon 19:00.

Bra krigat igår blåvitt! Ni får fyra stjärnor av fem möjliga!

Fem stjärnor får däremot den här killen på bilden tillsammans med vice ordförande Erik Edholm som var i Kalix igår och stötta laget! Imorgon ska vi vara fler i klacken, förhoppningsvis väldigt många fler!