6 - 3

Dubbla hattrick bakom seger
Tim Persson tremålsskytt mot Motala.

Villa slog Motala med 6-3 i fredagens hemmamatch.

Till denna hemmapremiär så hade Villa fått tillbaka Jesper Eriksson i laget igen. Linus Hagman och Theo Lewerin var de som saknades i truppen jämfört med förra veckans finalrepris mot Edsbyn.

Villa raketstartade och gjorde 1-0 redan efter 18 sekunder. Erik Säfström avancerade framåt och sköt ett skott som Motalas målvakt Jussi Aaltonen lämnade retur på. Tim Persson höll sig framme som gubben i lådan och nätade.

Villa var riktigt vassa i början innan kvalitén sänktes avsevärt och resten av halvleken var väl inget vidare egentligen från hemmalagets sida. Lågt tempo, fasligt många felpassningar och väldigt få spelare som följde med offensivt. Man hotade inte Motalas försvar speciellt mycket.

1-1 kom på en retur innan Tim gav Villa ledningen igen. Denna gång helt på egen hand när han snodde bollen från en fumlig Motalaspelare, fintade sig förbi ytterligare en, innan han avslutade snyggt genom att lyfta in bollen i krysset.

Forne Villaspelaren Philip Florén kvitterade snabbt när han kom helt fri på ett lyft. Motala avslutade halvleken starkt och kändes närmast ett ledningsmål när Villa dessutom hade en spelare i utvisningsbåset. Ändå var det Villa som skulle gå till pausvila i ledning. Säfström tog fart framåt igen och satte ett fint pass till Felix Pherson som gled in i straffområdet där han stoppades ojust. Christoffer Edlund satte straffen kassaskåpssäkert till 3-2.

Andra halvlek innebar en rejäl kvalitetshöjning från Villas sida. Man höjde tempot, flyttade upp mer folk och gav inte Motala mycket ro på egen planhalva. Med tio minuter spelade hade Edlund stänkt in två högerhörnor och redan där avgjordes väl matchen kan man säga.

6-2 var matchens vackraste mål där passningarna träddes som smultron på ett strå innan Tim hängde in sin tredje kasse när han tjusigt styrde Säfströms inspel i nät. Detta blev Villas sista mål i matchen även om det fanns lägen för fler. Både Edlund och Alexander Härndahl hade bra chanser att näta. Istället blev det en Motalareducering på slutet så att segern skrevs till 6-3.

Tre spelare stod väl ut lite extra. Tim Persson, Villas svar på Lille Skutt, blev rättmätigt utsedd till bäste hemmaspelare. Förutom sina tre mål låg han också bakom hörnan som ledde fram till 4-2. Nyförvärven Christoffer Edlund/Erik Säfström är de övriga två. Edlund sänkte Motala med sin skottkraft medans Säfström var den som tog mest djupledsåkningar under den stappliga första halvleken. Han låg bakom både 1-0 och 3-2 innan han till slut fick en assistpoäng för det vackra 6-2-målet.

Det var väl inte den mest välpolerade segern man sett men två poäng blev det ändå. Villa höjde sig rejält i andra halvlek samtidigt som Motala inte orkade hålla uppe sitt spel. Ganska förståeligt eftersom man bara fått träna på rink på sistone.

Nu är både seriepremiär och hemmapremiär avklarade. Nästa match för Villas del är mot Frillesås på onsdag. Den matchen lär spelas i Ale Arena eftersom Sjöaremossen mest lämpar sig för landbandy just nu på grund av vädret.