Edlund och Säfström klara för Villa
Christoffer Edlund och Erik Säfström spelar i Villa de närmaste tre åren.

Edlund och Säfström klara för Villa

Villa har skrivit treårskontrakt med landslagsspelarna Christoffer Edlund och Erik Säfström.

Det har ryktats starkt om det ett tag och idag på en presskonferens så presenterades Christoffer Edlund och Erik Säfström som nyförvärv i Villa.

Ingen av spelarna behöver väl någon närmare presentation utan är ju väldigt välkända runt om i den lilla bandyvärlden. Edlund som en notorisk målspottare och Säfström som en ytterhalv av högsta klass.

Edlund kommer närmast från ryska Jenisej och Säfström från Sandviken. Båda spelarna har skrivit på treårskontrakt och Edlund kommer spela med sitt sedvanliga nummer 21 på ryggen medans det för Säfström är nummer 58 som gäller.

I dessa tuffa ekonomiska tider så måste Villa sänka sina lönekostnader med cirka en miljon det närmsta året. Därför har båda spelarna sänkt sina löneanspråk för att kunna skriva på för Villa.

 – Med stolthet ska jag representera den här tröjan. Det är nästan svårt att föreställa sig att vara hemmalag här. Det här har tidigare varit den häftigaste bortamatchen man haft, säger Christoffer Edlund till Villas hemsida.

 – Villa har en bra mix av unga och gamla spelare som kan bli riktigt bra. Jag vill prova något nytt i Sverige och det känns som att det är läge nu, säger Erik Säfström.

Ni kan läsa mer om övergångarna och se hela presskonferensen på Villas hemsida.

I och med dessa påskrifter så har Villa i nuläget 17 kontrakterade spelare. De enda två som ännu inte förnyat sina kontrakt är Tim Persson och Jesper Eriksson. Vi får väl hoppas att de ritar på snart.

Villalandlisch05102020-04-04 15:37:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping