Edsbynspelaren Magnus Olsson om matchen

Edsbynspelaren Magnus Olsson om matchen

Det hade hunnit gått fem år till igår senast Magnus "Kuben" Olsson och hans Edsbyn senaste besök på Tingvalla Isstadion. Den gången vann man med 7-4 (3-0) och mycket talade för en större seger igår. Nu blev det 5-2 (4-1) och Magnus tyckte efteråt att det var roligt att vara tillbaka igen.

- Det var kul att vara tillbaka och innan matchen gick vi runt arenan, det är en klassisk bandyarena. Det är oerhört kul att de är tillbaka i den högsta serien, Karlstad som stad ska ha ett bandylag i elitserien tycker jag, säger Magnus Olsson efter matchen som han tyckte var ok.

- Jag tycker väl att vi spelar lite bättre samtidigt möter vi ett Boltic som spelar bra efter sina förutsättningar. De krigar, kämpar och vaskar fram tror jag i deras ögon många bra målchanser under 90 minuter.
- Det var fina förhållande men solen är oerhört besvärlig, det är en vacker bandydag men ute på isen kan solen vara ett problem då man ser otroligt dåligt där ute, säger Magnus och fortsätter:

- Solen ligger ganska lågt och när man kommer  med bollen och ska titta upp och kolla efter medspelare får man den i ögonen så man ser ingenting eller ser nästan ingen skillnad på tröjfärgerna. Ligger man som forward och åker och ska titta hem efter lyft och passningar är det svårt att se i vissa lägen, säger Magnus Olsson.
- Sen tror jag att vi har mer att önska i vårt spel men vi åker härifrån med två poäng och det är skönt.

# Vad är det som Boltic gör bra?

- I det stora hela spelar dom bra efter materialet och laget de har, de vaskar fram otroligt bra målchanser efter vad dom hade räknat med. Jag tycker att dom krigar och fightas och fortsätter dom med den här stilen kommer förhoppningsvis poängen ramla in snart, tror Magnus Olsson.

# Nu har dom Haparanda på onsdag på bortaplan, hur är dem att möta?

- Nu lyckades visserligen Kungälv vinna där uppe men annars är det speciellt att möta Haparanda och deras spel. De har en offensiv defensiv bandy som många andra lag inte har, berättar Magnus.

# Hur ska man då möta det spelet?

- Det gäller att vara ganska klar med när man spelar ut bollen till halvor eller hur man gör där nere då de kommer av bara farten och vill ta tillbaka bollen så fort som möjligt. Lyckas man med det kan man hitta otroliga stora hål på dom, förklarar Magnus.

# Till sist hur har det sett ut tycker du för Edsbyn i de tre inledande matcherna? Hammarby i premiären 5-6 (borta), Vetlanda  11-4 (hemma) och nu Boltic 5-2 (borta) och vad tar ni er med in i kommande matcher?

- Vi har otroligt mycket att ta med oss. Nu gör vi en otrolig bra match i premiären på Zinkensdamm mot Hammarby och vi åker i och för sig därifrån med noll poäng. Men jag tycker sett till innehållet i matchen skulle vi minst ha haft en poäng kanske båda om man tittar till innehållet, tycker Magnus och fortsätter:

- Hemma mot Vetlanda tycker jag att vi spelar otroligt bra bandy och har bra fart i spelet.

- Idag önskar vi mer och komma upp i en nivå men som sagt är det inte bara att åka iväg och hämta poäng heller utan man får ju jobba hårt för dem. Men jag tycker att vi som lag har gjort en bra inledning på de här matcherna och vi är där vi förväntas vara.


Anders Andersson2010-11-08 11:55:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match