Gripen är tillbaka i bandyns finrum och tog poäng av de regerande mästarna.

Ett par målkalas på sina håll och en skräll fick avsluta den första omgången.

Den första omgången av elitseriesäsongen 2022/23 är färdigspelad och så här gick det.

AIK - Sandviken 3-6
I Gubbängen tog SAIK alla poäng med sig hem. Hemmalaget hade en tuff första halvtimme och hamnade i ett 0-4-underläge när 35 minuter var spelade. Gästernas Hannes Edlund stod för tre mål denna premiärkväll.

Broberg - Hammarby 8-1
Aj, aj, aj. En riktig käftsmäll för Bajen i Hälsingland som både fick målvakten Filip Mörkdal skadad och lagkaptenen Robert Rimgård utvisad denna mörka oktoberkväll. Desto ljusare miner hos "Gurt" som fick inleda årets säsong på bästa möjliga sätt. Martin Söderberg målbäst i hemmalaget med tre fullträffar.

Vetlanda - Bollnäs 1-4
Bollnäs tog alla poäng med sig hem från Småland där nyförvärvet Erik Pettersson hittade nätet direkt. VBK kom inte närmare än junioren Vladimir In-Fa-Lins reducering i den 19:e minuten. Vetlandas nummer fyra är en spännande spelare (född 2004) som kommer bli intressant att följa under säsongen.

Villa Lidköping - Motala 4-1
En planenlig seger för Villa där hemmafansen fick vänta ganska länge på det första målet. En halvtimme in på matchen var det fortfarande mållöst innan Christoffer Edlund hittade rätt. Målkungen Edlund skulle göra ett mål till innan kvällen var över. Motala fick det sista ordet kvarten före full tid efter att Jonas Enander spräckt bortalagets nolla.

IFK Vänersborg - Sirius 8-3
Det blev många mål i Arena Vänersborg när Vänersborg tog emot Sirius. Hemmalaget tog tidigt tag i taktpinnen och tog ledningen efter mindre än fyra minuter spelade. Sirius reducerade tidigt till 2-1 genom Kalle Mårtensson men sedan drog det blåklädda laget ifrån. Med 25 minuter kvar att spela hade Vänersborg gått upp i en 6-1-ledning. Mål- och poängbäst i hemmalaget blev Emik Viklund med tre mål och två assist.

Västerås - Frillesås 12-2
De "mesta mästarna" fick jubla 12 gånger om under fredagskvällen mot halländska Frillesås. Första halvlek slutade 3-0 till hemmalaget. I andra halvlek gjorde Frillesås ett tidigt reduceringsmål men detta skulle bli VSK:s kväll fullt ut. Daniel Johansson med fem mål (två från straffpunkten) blev målbäst hos grönvitt. Karl Tagesson stod för gästernas båda fullträffar.

Gripen - Edsbyn 2-2
I Trollhättan kom premiäromgångens största skräll. Få hade nog väntat att nykomlingen Gripen skulle lugga de regerande mästarna på poäng. Alla mål kom i första halvlek. Edsbyn tog ledningen men Gripen vände på steken. Gästernas lagkapten Oscar Wikblad fick det sista ordet när han gjorde 2-2 några minuter före halvtidsvilan.