Elitseriesäsongerna förlängs - nytt datum för SM-finalerna

Elitseriesäsongerna förlängs - nytt datum för SM-finalerna

På grund av den rådande pandemin förlängs damernas och herrarnas säsonger.

Nu står det klart att både damernas och herrarnas elitseriesäsonger förlängs med en vecka. Nytt finaldatum är den 27:e mars - tidigare skulle SM-finalarna ha spelats lördagen den 20:e mars. Det har blivit många uppskjutna matcher under säsongen på grund av den rådande pandemin och därför har man beslutat att som ett första steg skjuta på SM-finalerna en vecka.

Initiativet gör att spelschemat blir luftigare och ligachefen för Elitserien hoppas att denna åtgärd räcker. Per Selin säger följande:

- Vi hoppas att detta initiativ räcker, men vi följer tillsammans med förbundet utvecklingen noga och har beredskap för ytterligare förseningar.

Jesper Kärrbrink, vice ordförande i det Svenska Bandyförbundet, säger så här om beslutet:

- Att vara flexibel är ett måste i dessa speciella och utmanande tider. Därför har vi tagit beslutet att i första hand förlänga säsongen i en vecka. 



Publiken uteblir troligtvis resten av säsongen
Hittills har Elitserie-säsongen 2020/21 fått spelas inför mer eller mindre tomma läktare. Får vi tro Per Selin, ligachef för Elitserien, kommer resterande matcher spelas klart inför tomma läktare:

- Vi måste tyvärr anta att publiken uteblir resten av säsongen. Det gör dock matchflyttar enklare att genomföra, en fråga som normalt sätt är väldigt komplex. 

*** *** ***

 

Fredrik Wiberg2021-01-05 15:18:00

Fler artiklar om Sverige