En kung abdikerar
Davva fick avsluta sin karriär med att höja SM-bucklan.

En kung abdikerar

Svensk bandys främste målskytt genom alla tider, David Karlsson, väljer att avsluta sin karriär.

Som brukligt är när en omtyckt och respekterad kung abdikerar så känns det rätt så vemodigt men samtidigt så måste ju oundvikligen denna dagen komma till slut.

I och med att det dröjde så länge utan att nyheten om någon fortsättning dök upp så kom misstankarna om att karriären skulle avslutas. När Davva sedan också gick upp på heltid på sitt jobb så var i alla fall jag tämligen säker på att nu var det dags att säga adjö.

Om Davva nu hade kritat på ett nytt kontrakt så hade det ju bara blivit en säsong till förmodligen och varför skulle han slita sig igenom en tung försäsong bara för att spela ytterligare ett år när han nu äntligen nått det som han kämpat för. Att få vara med och vinna Villas första SM-guld. Har full förståelse och respekt för hans beslut.

Första maj 2010 blev han Villas spelare och hans övergång visade att nu ville klubben på allvar vara med och fajtas om topplaceringarna. Nio år senare krönte han sin karriär med att som kapten få höja SM-bucklan och visa för alla som ville titta på att Villa nu var bäst.

573 mål i Villatröjan på 291 matcher blev det. Han har slagit alla möjliga målrekord på sin resa hos Villa och kan också titulera sig svensk bandys främste målgörare genom alla tider med över 1000 baljor på sitt samvete. 

Du är helt unik, Davva. Tack för underhållningen och för all glädje som du skänkt oss.
 

Villalandlisch05102019-05-14 18:16:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping