En riktig krigarseger!

Lördagsmatch för ovanlighetens skull, då dom flesta andra lagen spelade sina matcher kl 18 på fredagen för att inte krocka med fotbollen så valde Broberg att flytta på sin match mot Villa till lördag istället.

Det var ett klart väder på Hällåsen men med drygt 10 grader varmt så gjorde det att förutsättningarna för en bra spelad match inte var optimala. Men isen såg trots allt fin ut och den höll sig skaplig under matchen också, märktes att isen började ge med sig sista tio i första och sista tjugo i andra.

Uppladdningen för egen del skedde i klubbstugan där god mat och god dryck serverades, fick även besök av båda tränarna som gav förutsättningarna inför matchen och det var intressant att lyssna på.

Med 5 minuter kvar till matchstart så gjorde Broberg entré på isen, detta helt utan tifo från BTG (Brobergs tifogrupp). Stora delar av klacken lyste med sin frånvaro under matchen, oklart varför. Broberg hade också dom några avbräck, Jocke Jonsson hade blivit sjuk under dagen, Marcus Enberg saknades samt även sen tidigare Robin Redin. Detta gjorde att Erik Jonsson fick flytta ner och bilda backpar med Fryklund samt Moisala som libero. Något som Svenne inte lät nå oroad över när han berätta det i klubbstugan, och inte behövde han vara det heller visade det sig.

Det var 0-0 efter 30 minuter trots flera halvlägen åt båda håll, speciellt genom hörnor men varken Wasberg eller Säleby ville bli den första att plocka bollen ur mål. Det var dock den sistnämnda som fick ge sig först, då Rolf Larsson fick bollen av Edling, tog fart och körde rätt igenom bortaförsvaret och helt fri med målvakten så väntade Rolf ner Säleby innan han satte dit 1-0 för Broberg.

Det var verkligen proppen som gick ur då, för inom loppet av en kvart så skulle det målas tre gånger, först Öhrlund som sätter dit 2-0 från nära håll i minut 36, sen så skulle Broberg återigen råka ut för dom så väl bekanta marginalerna då en passning från Dammbro till backlinjen studsa över klubban på Moisala(?) och då Dennis inte får ta upp en bakåtpass så försökte han få bort bollen med benskyddet men då är Villa framme och passar in bollen till David Karlsson som kan sätta 2-1 i det öppna målet. Men Broberg skulle få sista ord i den första halvleken då Fryklund drar iväg ett skott utifrån som letar sig in i mål, riktigt snyggt.

Andra halvleken då, återigen så är det dom så roliga marginalerna som sätter käppar i hjulen för dom gulsvarta, då Rolf kommer fri igen med Säleby i minut 50 och har chans att göra 4-1 och i stort sett stänga matchen, men avslutet rätt på och anfallet efter sitter 3-2. Déja vu från Bajen matchen då Broberg är en ramträff från 4-1 och istället blir det bortamål på en hörna 30 sekunder senare.

Idag skulle det dock gå bättre än i hemmapremiären, Villa är aldrig riktigt nära 3-3 och med kvarten kvar så börjar lyften komma alltmer, och det är just på ett lyft in i straffområdet som Engström är framme och hittar en lucka där han kan skjuta in det så underbara 4-2 målet. Då hade klockan kommit till 76.31.

Men det var efter det som tråkiga saker började hända, först fick Dammbro en smäll i ansiktet vilket ledde till att Robban behövde en bår för att ta sig av isen, såg helt borta ut under en dryg minut. Sen skulle det bara dröja ett par minuter innan Öhrlund också han åker på en rejäl tryckare och går i isen. Även han rejält groggy men kan iallafall ta sig av isen för egen maskin, men det blev ett sjukhusbesök för båda två som jag fattat det.

Stora delar av publiken som i vanliga fall bara står och dricker glögg medans BTG sjunger och skriker levde sig verkligen in i matchen och det blev ett härligt tryck på huvudläktaren under den sista halvtimmen. När sen incidenterna med skadorna på Dammbro/Öhrlund så vart missnöjet mot motståndarna och domare Aidesjö allt större. Villa hade enligt min såklart helt opartiska åsikt samlat på sig ett halvt dussin utvisningar i den andra halvleken, men det stannade på två. Värt att notera är också att ingen av dom utvisningarna i samband med dom två skadesituationerna. Om en spelare ligger ner på isen och blöder i ansiktet, så kanske det är ett tecken på att något olovligt har hänt, men vad vet jag..

Klockan har passerat 101 minuter när domaren blåser av matchen och Broberg vinner med 4-2. En riktigt bra match från Söderhamnslaget som verkligen visar att inget lag är omöjligt att slå, speciellt med tanke på att 4-2 inte riktigt speglar matchen eftersom Broberg var klart bättre.